Slovenský spolok SCRABBLE

      

SSS vznikol 16. 12. 1998, v deň 50. výročia začiatku sériovej výroby SCRABBLE®, najpopulárnejšej slovnej hry na svete.



A
K
T
U
A
L
I
T
Y

 

2017

 

Slovenský spolok SCRABBLE želá všetkým príjemné prežitie vianočných sviatkov a všetko najlepšie do nového roka 2018.

 

►Vianočnú atmosféru ste si mohli vychutnať na štvrtom kvalifikačnom turnaji, ktorý sa odohral 16. decembra v Trnave. Jeho víťazom sa stal premiérovo Ján Milan, druhé miesto patrí Ivanovi Pastuchovi a bronzová skončila Eva Zahradníková.

 

► Ďalší kvalifikačný turnaj sa uskutočnil 25. novembra v Bardejove. Prvé miesto si vybojovala Eva Zahradníková, za ňou sa umiestnil Miroslav Vaňo a ako tretí skončil Ivan Pastucha.

 

► Druhý kvalifikačný turnaj sa konal 11. novembra v Banskej Štiavnici. Jeho víťazom sa stal Jozef Poremba, strieborná priečka patrí Patrikovi Pinterovi a bronzová skončila Erika Tomková.

 

► Prvý turnaj novej sezóny sa uskutočnil 21. októbra v Žiline. Najlepšie spomedzi 40 hráčov sa umiestnila Miroslava Janikovičová, hneď za ňou Jaroslav Vernarský a tretie miesto si vyslúžil Marcel Makovník.

 

► Na majstrovstvách bolo vyžrebované aj zadanie 1. písomnej súťaže 2017/2018.

 

► Na úvod sezóny prichádza aj nový scrabblový internetový turnaj. Riešenia prvého kola môžete posielať do 1. novembra.

 

► Počas víkendu 30. septembra a 1. októbra sa v Liptovskom Mikuláši odohrali 19. majstrovstvá Slovenska v SCRABBLE.

Majsterský titul získal Peter Lámer, striebro Norbert Lančarič a tretia sa umiestnila Miroslava Janikovičová v kategórii A.

Víťazom turnaja v kategórii B sa stal Tomáš Dubiel, za ním sa umiestnil Marián Henc a Mária Slezáková skončila ako bronzová.

Slovenský pohár si z tejto sezóny odnáša Jaroslav Vernarský.

 

► Prečítajte si ďalší zo zbierky scrabble príbehov.

 

► Posledné sily pred vyvrcholením sezóny ste mohli načerpať na priateľskom turnaji, ktorý sa odohral 16. septembra v Liptovskom Mikuláši.

 

► Podrobné informácie o pripravovanom ScrabbleCampe 2018 v Podhájskej a aj registračný formulár nájdete tu. Termín: do 29.9.2017. Zoznam zaregistrovaných záujemcov o účasť nájdete tu.

 

► Posledný kvalifikačný turnaj pred vyvrcholením sezóny sa uskutočnil 1. septembra v Poprade. Medailové pozície si podelili postupne Ivan Pastucha, Miroslav Vaňo a Eva Zahradníková.

 

► Víťazom 2. písomnej súťaže 2016/2017 sa stal premiérovo Marcel Makovník. O druhé a tretie miesto sa podelili Ivan Pastucha a Július Alexy.

 

► Ďalší zo série priateľských turnajov sa uskutočnil 19. augusta v Demänovej. Prvé miesto prislúcha Petrovi Lámerovi, striebro Eve Zahradníkovej a za ňou sa umiestnil Patrik Pinter.

 

► Víťazom 21. scrabblového internetového turnaja sa stal Vladimír Makýš. Druhé miesto patrí Jaroslavovi Vernarskému a o tretie a štvrté miesto sa podelili Jozef Gajdoš s Jánom Pacom.

 

► Druhý tohtosezónny kvalifikačný turnaj pod holým nebom, ktorý sa konal 5. augusta v príjemnom prostredí Lučatína vyhral Jaroslav Vernarský. Na druhom mieste sa umiestnil Pavol Boroš a poslednú medailovú pozíciu obsadila Eva Zahradníková.

 

► Počas víkendu 22. a 23. júla sa uskutočnil prvý turnaj vo vlaku Košice - Praha. Na medailové pozície bolo potrebné obliecť si svetlomodré tričko.

m

 

 

 

► Ďalší kvalifikačný turnaj sa uskutočnil 8. júla v Bardejove. Medailové priečky si podelili postupne Peter Lámer, Jozef Gajdoš a Miroslav Vaňo.

 

► Priateľský turnaj "o Liptovského Hlúňa" sa uskutočnil 1. júla v Demänovej.

 

► Prvý open-air kvalifikačný turnaj tejto sezóny sa odohral 17. júna v Zlatých Moravciach. Druhé víťazstvo v tejto sezóne si pripisuje Peter Lámer, strieborná pozícia patrí Renate Janovskej a bronz putuje Norbertovi Lančaričovi.

 

► Ďalší kvalifikačný turnaj sa uskutočnil v nedeľu, 28. mája v Nitre. Víťazom sa stal Jaroslav Vernarský, druhé miesto patrí Miroslavovi Vaňovi a premiérový zápis do Zlatej tabuľky získava Branislav Teplan na treťom mieste.

 

► Zapojte sa do oddychovej súťaže, ktorú pripravil Jozef Gajdoš.

 

► Kvalifikačný turnaj "O pohár primátora" sa uskutočnil 6. mája v Košiciach. Tradične, turnaj bol súčasťou osláv "Deň mesta Košice". Stupeň víťazov vyzerá nasledovne:

1. Eva Zahradníková

2. Ivan Pastucha

3. Peter Lámer.

 

► Milí priaznivci scrabble, máte možnosť zapojiť sa do súťaže,ktorá má názov: Nájdeš päťdesiate tretie slovo?

 

30. apríla sa uskutočnil už deviaty priateľský turnaj v Demänovej, ktorý si prišlo užiť 16 hráčov.

 

► Informácie o letnom scrabble campe v Podhájskej nájdete tu.

 

 

► Veľkonočný kvalifikačný turnaj, ktorý sa odohral 15. apríla v Lučenci, vyhrala premiérovo Erika Ferčíková. Druhé miesto patrí Jaroslavovi Vernarskému a tretie miesto získal Ivan Pastucha.

 

 

► Na vykladacích majstrovstvách boli vylosované zásobníky pre 2. písomnú súťaž tejto sezóny.

 

1. apríla sa v Liptovskom Hrádku uskutočnli už 7. majstrovstvá Slovenska vo vykladacom SCRABBLE. Majstrovský titul získala Eva Zahradníková, strieborný pohár si vybojovala Miroslava Janikovičová a Jaroslav Vernarský sa umiestnil na treťom mieste.

 

► Víťazkou 1. písomnej súťaže sa stala Gabriela Sládeková, druhé miesto patrí Jaroslavovi Vernarskému a posledný na stupni víťazov skončil Ivan Pastucha.

 

► Spoločne s jarou prichádza 21. scrabblový internetový turnaj. Neváhajte a prispejte svojím riešením aj vy!

 

► Tradičný marcový turnaj, ktorý sa uskotočnil 18. marca v Prešove vyhrala po prvýkrát Miroslava Janikovičová, ďalší zápis v Zlatej tabuľke si vybojoval Jozef Gajdoš na druhej priečke a bronz pripadol Jaroslavovi Vernarskému.

 

► Do jubilejného 20. scrabblového internetového turnaja sa zapojilo 48 hráčov. Spomedzi nich si najlepšie, bez straty bodu, počínal Jaroslav Vernarský. Za ním sa umiestnil Vladimír Makýš a tretie miesto patrí Patrikovi Pinterovi.

 

► Prečítajte si, ako sa hrá slovenské Scrabble v Južnej Kórei.

 

► Prečítajte si ťah po ťahu okomentovanú partiu SCRABBLE, ktorej analýzu pripravil Patrik Pinter.

 

► Po piatich rokoch sa ponúkla možnosť stretnúť v Žiline, na kvalifikačnom turnaji, ktorý sa odohral 4. marca. Na stupni víťazov sa umiestnili nasledovní hráči:

1. Jozef Poremba

2. Ivan Pastucha

3. Patrik Pinter

 

► Piaty kvalifikačný turnaj sa uskutočnil 18. februára v Banskej Bystrici. Víťazstvo si odniesol Marcel Makovník, druhá priečka patrí Viere Jambrichovej a bronz putuje Renate Janovskej.

 

 

► Ďalší kvalifikačný turnaj sa odohral 28. januára v Kežmarku. O prvenstvo sa zaslúžil Ivan Pastucha, striebro si vybojoval Jaroslav Vernarský a tretia priečka patrí Sylvii Šnábelovej.

 

► Prvýkrát v novom roku sme sa stretli na treťom kvalifikačnom turnaji, ktorý sa uskutočnil 14. januára v Ružomberku. Jeho víťazom sa stal Peter Lámer, za ním sa umiestnila Sylvia Šnábelová a tretie miesto prislúcha Renate Janovskej.

 

2016

 

Všetkým ľuďom dobrej vôle prajeme krásne vianočné sviatky naplnené mierom v duši a vydarený nový rok.

 

► Vianočný oddych si hráči spestrili na priateľskom turnaji o "Liptovského Hlúňa," ktorý sa konal 17. decembra v Demänovej.

 

 

► Veselé sviatky Vám praje aj Dr. Spielmann vo svojej vianončej poviedke.

 

► Záujemcovia o kúpu scrabblových hodín (malých), hláste sa do 31. 12. 2016 mailom na eva.zahradnikova@soselh.sk, cena 31,50 eur.

 

► Predvianočnú atmosféru na druhý kvalifikačný turnaj, ktorý sa uskutočnil 3. decembra v Trnave, si prišlo užiť 46 súťažiacich. Na stupeň víťazov sa dostali, v tomto poradí, Viera Jambrichová, Jaroslav Vernarský a Ivan Pastucha.

 

► V novej sezóne sa noví pisatelia scrabble príbehov zaradia do zlosovania o hraciu súpravu scrabble (originál, 100 písmen). Uzávierka je 31. augusta 2017.

 

► Nová sezóna sa odštartovala 5. novembra, premiérovo v Banskej Štiavnici. Najlepšie umiestnenie získala Eva Zahradníková, striebro si vyslúžil Jaroslav Vernarský a tretia priečka patrí Sylvii Šnábelovej. Za podporu ďakujeme mestu Banská Štiavnica, firmámTempest a.s. a DPB a.s.

 

► Na otázku "S kým chcete spať?" dostanete odpoveď v novej Rudyho poviedke.

 

► Všetci scrabblechtiví nadšenci sa môžu vybúriť pri hľadaní riešení v jubilejnom 20. scrabblovom internetovom turnaji. Riešenia prvého kola môžete posielať do 2. novembra.

 

► Jesenný priateľský turnaj o Liptovského Hlúňa sa uskutočnil 15. októbra v Demänovej. Prvenstvo si vybojoval Jaroslav Vernarský, druhá Eva Zahradníková a tretí skončil Ján Milan.

 

 

► Predlžujúce sa večery môžete stráviť hľadaním riešení prvej písomnej súťaže v sezóne 2016/2017.

 

► Na 18. majstrovstvách Slovenska , ktoré sa konali 1. a 2. októbra 2016 v Liptovskom Mikuláši, sa zúčastnilo celkovo 56 hráčov.

Majstrom Slovenska sa pre túto sezónu stáva Ivan Pastucha, druhé miesto patrí Jaroslavovi Vernarskému a bronz si odnáša Eva Zahradníková.

V skupine B si najlepšie počínal Ivo Škavronka. Tesne za ním sa umiestnili postupne Erika Ferčíková a Mária Kajuchová.

 

► V druhej písomnej súťaži si prvé dve priečky podelili Július Alexy spolu s Ivanom Pastuchom. Bronz získava Patrik Pinter.

 

► Posledný kvalifikačný turnaj tejto sezóny sa konal 3. septembra, po prvý raz v Osrblí. Prvé miesto obsadil Peter Lámer, striebro putuje Miroslavovi Vaňovi a prvý zápis v Zlatej tabuľke získava Jozef Gajdoš na treťom mieste.

 

► Prečítajte si nové dva príspevky do rubriky Môj scrabble príbeh.

 

► Priateľský turnaj o Liptovského Hlúňa, ktorý sa konal 20. augusta v Demänovej sa tešil účasti 21 hráčov, spomedzi ktorých si najlepšie počínal Jaroslav Vernarský, za ním Jozef Poremba a tretie miesto Ivanovi Brodencovi.

 

► Štvrtý diel poviedok o Dr. Spielmannovi nesie názov Hronozvod.

 

► Druhý open-air kvalifikačný turnaj tejto sezóny sa odohral 6. augusta v Lučatíne. Vo víťaznej šnúre pokračuje Patrik Pinter, na druhom mieste Peter Lámer a posledná medailová priečka patrí Norbertovi Lančaričovi.

 

► Letné čítanie si môžete obohatiť tretím pokračovaním poviedok od Dr. Spielmanna.

 

► Prázdninový oddych si môžete spríjemniť čítaním ďalšieho scrabble príbehu.

 

► Dvanásty kvalifikačný turnaj sa konal 2. júla premiérovo v Kežmarku. Ďalšie víťazstvo si pripisuje Patrik Pinter, striebro si odnáša Miroslava Janikovičová a tretie miesto patrí Eve Zahradníkovej.

 

► Víťazom 19. internetového turnaja sa stal Vladimír Makýš, ktorý svojím výkonom predstihol Renatu Janovskú a Patrika Pintera.

 

► Prečítajte si pokračovanie poviedky o Dr. Spielmannovi.

 

► Globálne rekordy sú obohatené o novú tabuľku, vyhodnocujúcu SCRELO.

 

► Zapojte sa do letnej súťaže Jara Vernarského.

 

► Na turnaji v Nitre vyhodnotil Jožko Gajdoš svoju vykladaciu súťaž. Víťazom sa stala Evka Zahradníková, pred Ivanom Nosálom a Ivanom Pastuchom. Ceny venovala spoločnosť Villa Víno Rača. Víťazom srdečne blahoželáme.

 

Zároveň Vás pozývame do druhej vykladacej súťaže, ktorá bola spustená 12. júna.

 

► Na jedenástom kvalifikačnom turnaji, ktorý sa konal 11. júna v Nitre, sa zúčastnilo 44 súťažiacich. Najlepšie si počínala Viera Jambrichová, druhé miesto obsadil Ivan Pastucha a tretia priečka patrí Norbertovi Lančaričovi.

 

► Séria scrabble príbehov sa rozrastá. Prečítajte si pätnásty príspevok.

 

► Ďalší kvalifikačný turnaj sa uskutočnil 21. mája v Zlatých Moravciach. Prvé miesto si vybojovala Viera Jambrichová, za ňou sa umiestnila Eva Zahradníková a bronz si vyslúžil Peter Lámer.

 

► Víkendové čítanie si môžete obohatiť o dva nové scrabble príbehy.

 

► V Košiciach Jožko Poremba zaknihoval svoj 100. turnaj vkuse. Viac o jeho doterajšom počínaní si prečítajte tu.

 

► Kvalifikačný turnaj "O pohár primátora," ktorý bol súčasťou osláv "Deň mesta Košice," sa konal 7. mája v Košiciach. Víťazstvo si pripísal Ivan Pastucha, striebro patrí Viliamovi Šnábelovi a o tretiu priečku sa zaslúžil Jozef Poremba.

 

► Rubrika Môj scrabble príbeh sa dočkala svojho jubilejného desiateho príbehu.

 

► Na vykladacích majstrovstvách boli vyžrebované zásobníky 2. písomnej súťaže v sezóne 2015/2016.

 

► Čítajte vyhodnotenie dotazníkov o Scrabble, ktoré bolo možné vyplniť na 6. vykladacích majstrovstvách v Liptovskom Hrádku.

 

► Prečítajte si deviaty príspevok z rubriky Môj scrabble príbeh. Pripomíname, že všetci prispievatelia sú zaradení do žrebovania o nový diel SSSJ M-N.

 

16. apríla sa pod záštitou primátora mesta Liptovský Hrádok uskutočnili už 6. majstrovstvá Slovenska vo vykladacom SCRABBLE.

Z nich si ďalšie prvenstvo odniesol Jaroslav Vernarský, za ním sa umiestnila Eva Zahradníková a tretie miesto patrí Ivanovi Pastuchovi.

 

6. apríla uzrel svetlo sveta tretí zväzok Slovníka súčasného slovenského jazyka, ktorý na 1104 stranách spracúva heslá začínajúce na písmená M a N.

 

►Prečítajte si dojmy z aprílového demänovského hlúňovania.

 

► Milí priatelia, neváhajte, a podeľte sa so svojím scrabblovým príbehom - všetci autori(aj tí, ktorí už príbeh napísali) budú zaradení do žrebovania o nový diel slovníka M-N, žrebovať sa bude na Majstrovstvách Slovenska v októbri 2016, uzávierka pre zaradenie do žrebovania je 1.9.2016.

Ďalší príbeh zo zbierky si môžete prečítať tu.

 

► Aj tento rok sa uskutočnil scrabble turnaj pre deti v Centre voľného času Domino v Nitre. Prvá trojka vyzerá nasledovne:
1. miesto - Tamara Mrázikova z Gymnázia na Golianovej ulici,
2. miesto - Lukáš Dzíbela z Gymnázia na Golianovej ulici,
3. miesto - Martin Mikuláš zo ZŠ Tulipánová

 

► Riešenie 1. písomnej súťaže poslalo 25 súťažiacich. Najlepšie z nich zostavil Jaroslav Vernarský, za ním Gabriela Sládeková a víťaznú trojku uzatvára Viera Jambrichová.

 

 

► Ôsmy kvalifikačný turnaj, sa uskutočnil 26. marca premiérovo v Lučenci. S víťazstvom odišla Viera Jambrichová, na druhom miestie Peter Lámer a bronz si odniesol Patrik Pinter.

 

14. marca sa začína nová súťaž pod taktovkou Jozefa Gajdoša. Viac informácií v diskusnom fóre.

 

► Do 20. marca môžete zasielať riešenia prvého kola 19. scrabblového internetového turnaja.

 

► Na siedmom kvalifikačnom turnaji sme sa stretili 5. marca v Prešove. O prvenstvo sa zaslúžil Miroslav Vaňo, ďalšia priečka patrí Patrikovi Pinterovi a prvý zápis do Zlatej tabuľky putuje Ivete Zaťovičovej na treťom mieste.

 

► Z technických príčin sa 6. MS vo vykladacom SCRABBLE uskutočnia len počas jedného dňa - sobotu 16. apríla.

 

► Komárňanským turnajom sa uzatvárajú Dunajské (s)útoky, ktorých víťazom sa stal Norbert Lančarič (rozhodol počet vyhratých turnajov), druhá Viera Jambrichová a tretí Miroslav Vaňo.

 

► Tretí podunajský turnaj sa uskutočnil 20. februára v Komárne. Spomedzi 32 hráčov si víťazstvo vybojoval Patrik Pinter, za ním sa umiestnila Viera Jambrichová a bronz si vydobyla Zdenka Žákovičová.

 

► Priatelia, prečítajte príhovor podľa písmena P pripravený pre plesové potreby podtatranskej priemyslovky.

 

► Piaty kvalifikačný turnaj sa konal 23. januára v Banskej Bystrici. Prvé prvenstvo si vybojoval Marcel Makovník. Striebro putuje Petrovi Lámerovi a prvú trojicu uzavrela Viera Jambrichová.

 

► Víťazom 18. scrabblového internetového turnaja sa stal Ivan Pastucha. Druhé miesto si vybojoval Ján Paco a tretia priečka patrí Erike Tomkovej.

 

► Prečítajte si už siedmy príspevok z rubriky Môj scrabble príbeh.

 

► Súčasne so štúrovským turnajom prebiehal aj Memoriál Janky Rezníkovej v Liptovskom Mikuláši.

 

► Nový rok sme privítali štvrtým kvalifikačným turnajom, ktorý sa konal na Troch Kráľov - 6. januára v Štúrove. Z rovnej tridsiatky zúčastnených si to na prvé miesto namieril Patrik Pinter, za ním Viera Jambrichová a ďalšej, bronzovej medaile sa teší Miroslava Janikovičová.

 

2015

 

► Silvestrovský priateľský turnaj o Liptovský Hlúň sa konal 28.decembra v Demänovej. Jeho víťazstvo si zaslúžila Eva Zahradníková, na druhom mieste skončil Ivan Brodenec a tretí Patrik Pinter.

 

Celkový víťaz za rok 2015 sa stal Slavomír Kohútik.

 

► Rubrika Môj scrabble príbeh sa teší svojmu šiestemu príspevku

 

► Posledný kvalifikačný turnaj v roku 2015 sa uskutočnil 5. decembra v Liskovej. Najlepšie spomedzi 46 zúčastnených si počínal Ivan Pastucha. Druhé miesto patrí Patrikovi Pinterovi a bronz Norbertovi Lančaričovi.

 

► Druhý kvalifikačný turnaj sa konal v sviatočný deň - 17. novembra - v Bardejove. O víťazstvo sa zaslúžil Vladimír Frický, druhé miesto Miroslav Vaňo a ako tretí skončil Viliam Šnábel.

 

► Jesenný priateľský turnaj o "Liptovský Hlúň" sa konal 7. novembra v Demänovej. Víťazstvo patrí Slavomírovi Kohútikovi, striebro Renate Janovskej a tretie miesto Ivanovi Pastuchovi.

 

 

► Vážení scrabblisti, zapojte sa do tipovacej súťaže:

 

1. Koľko kvalifikačných bodov bude potrebných na priamy postup na 18. MS?

2. Koľko kvalifikačných bodov získa víťaz kvalifikácie?

3. Kto vyhrá kvalifikáciu?
 
Ceny do súťaže venuje jeden martinský pivovar (názov a iné bude spresnené neskôr).
 
Svoje tipy posielajte do 16.11.2015 na e-mail:
michalka.rastislav@zsr.sk
jedno meno - jeden e-mail - jeden tip.
Súťaž bude vyhodnotená 1.10.2016 v Liptovskom Mikuláši pred úvodnými súbojmi 18. MS a prítomným úspešným tipujúcim budú odovzdané ceny.

 

► Prečítajte si Ódu na dlhé Ó z dielne Ivana Pastuchu.

 

► Na prvý kvalifikačný turnaj, ktorý sa uskutočnil 24. októbra v Bratislave, si prišlo zahrať 35 hráčov. Prvé tri miesta obsadili postupne títo hráči: Norbert Lančarič, Eva Zahradníková a Miroslav Vaňo.

 

► Na majstrovstvách Slovenska boli vylosované zásobníky pre 1. písomnú súťaž sezóny 2015/2016. Teraz aj s podrobným návodom nielen pre začiatočníkov.

 

► Novú sezónu otvárame 18. scrabblovým internetovým turnajom. Uzávierka pre zaslanie riešení 1. kola je 20. október.


Link na kompletnú stránku:
www.hramescrabble.sk

Pocitadlo.sk

aktualizované
31. 12. 2017


Kontakty

Zo života
scrabblistov

Môj scrabble príbeh

Nováčik na turnaji?
Príručka pre začiatočníkov


Fotogaléria

Diskusné fórum

Rekordy
 
 
Scrabblovinky

El Siňo

Scrabble konzultanti

Partnerské mestá

Martin
Žilina
Nitra
Partizánske
Košice
Lipt. Hrádok
 

 

    
 

HLAVNÁ STRÁNKA 2007-2010
 

HLAVNÁ STRÁNKA 2011-2012

HLAVNÁ STRÁNKA 2013-2015

  

 ►   späť na začiatok

 ►   linka na hlavnú stránku SSS