Riešenie 1. písomnej súťaže v sezóne 2016/2017 poslalo dvadsaťjeden riešiteľov. Napriek tomu, že zadaná úloha vyzerala vcelku nehostinne, prvej trojke sa podarilo "vytrieskať" aspoň 650 bodov.

Hoci Jaroslav Vernarský položil až tri deväťnásobky, nestačilo to na šikovné riešenie Gabriely Sládekovej, ktorá obsadila prvú priečku už po druhý raz. O bod ľahšie riešenie od Jaroslavovho našiel Ivan Pastucha, a tým mu prislúcha tretie miesto.

Tak ako aj po iné súťaže, aj teraz bolo potrebné vyložiť aspoň dve deviatky pre umiestnenie na vyšších priečkach. Tomuto trendu sa vyhol jedine Vladimír Makýš, ktorý aj s jednou deviatkou dokázal nahrať cez 600 bodov.

Zatiaľ čo bohatú ponuku bíng v poslednom ťahu využil každý zúčastnený, v deviatom bol tento okruh hráčov o čosi užší. Od "jednoduchšieho" binga pobivšej bolo možné vyskladať aj slová ako pôsobivej, pobehajovi či plebejovi. V treťom ťahu viacero hráčov použilo sprievod, iba Ivan Brodenec prisvedčí, že to mohlo ísť aj inak. Možnosť binga v šiestom ťahu využil len Vladimír Makýš, keď si s pomocou dvoch ďalších ťahov vyložil slovo neobmäklo.

Jednotlivé riešenia si môžete pozrieť kliknutím na . V prípade, že si chcete prejsť riešenie za riešením, stačí, keď kliknete na „Zobraziť všetky riešenia.“

Oproti minulým sezónam, tentokrát môžeme prehupnúť rovno do riešenia 2. písomnej súťaže, ktorá bola vyžrebovaná na Vykladacích majstrovstvách.

Marcel Makovník