DEMÄNOVÁ

30. apríla 2017

ponuka:

 

 

 

Takže, moji milí, 
máme za sebou prvého tohoročného jarného Hlúňa, ktorý sa niesol ako vždy v skvelej nálade. Pokúsim sa ju zhmotniť pomocou položených bíng...:-)))) ... pričom bude jasné, aj kto ich položil...:-))))
     Pred privítaním všetkých „MEZÓNOV“ (IP), došlo k SČERENIU /ZŽ/ hruškovice a rumu. Veď aj čo iné, bolo dosť! Pričom Erikine T. ŽMÚRENIE, ODISTILO  RIADIACU SMERNICU Janka M. do TRANZOV /ZŽ/ hraniachtivých hráčov.
Zdenka si ale NEMäDLILA ruky, lebo držala NEVŔTANÝ /JM+PP/ pohárik, kým NEOŽILA aj Evka a Paťko KOCHANÍM  dokázal  UVIDIEŤ /SK/ aj tie úžasné hrianky na tatarák, ktoré narobila Zdenka.
Erika L. kričí OBRATNEJ /TD/ Soni : „NAKOSTE  nabudúce viac cukety, aby NAVRELA /JM/ tá pomazánka, nech dokáže DOKŔMIŤ /IP/ všetkých do sýta!“
„FÚKAJME tie hrianky“, kričí Ivka Ch., čím NEGOVALA /SK/ PRAMALÚ /PP/ snahu Soni, lebo jej aj Ivko P. začal volať " Nalej, lebo UVäDNEME od smädu!"!
      Ondrej sa už chcel PONORIŤ do hry, ale Erika L. povedala "počkaj, aspoň OVONIAM k tej hruškovici " a so STOČENÝM Paťkom, SPEVNIA  a NAPENIA /SK/ ešte aj kávu. Veď scrabblista stíha všetko!
     Zdenka  PODOJILA síce aj so STRATOU /SH/ mlieko a dala ho s DŽEZOVOU /PP/ náladou každému do kávy.
     Tak som už aj teda chcela začať, ale Ivko B. ma upozornil, kým sa všetci NEOTOČIA a NEPUSTIA Ťa k slovu, DOJEDNÁŠ s Erikou T.  TYRANIU v tomto krúžku!
     Tak sa všetko teda UDUSILO /SK/  a aj Mirko bol už konečne v LESKLEJ nálade a mohlo sa začať!
Hra prebiehala v kľude a tichu , ako vždy, ani telefóny nezvonili až na jednu výnimku, veď tam nebol ani signál J
Obed bol vynikajúci ...šniceľ a syr so zemiakovým šalátom. Nebolo to KAMENIVO, ako si myslela Evka. Haha..)))  Všetci si ruky MASTILI /ICH/ a NEVŔTALI /IP/ do kuchára,  ako sa sem tam pritrafí...))))
  
Ako už viete, vyhral Paťko. Ale keď som mu išla dať víťazný pohár, Ivko P. kričí " POTKNIME ju!“  Erika L. len tíško zakontruje s VYSATOU energiou:
 "Ktovie prečo? " 
No tak sme sa aj nasmiali a BASOVÝMI / MO/  hlasmi sa pridali všetci, že to nebol MRHAJÚCI čas /ZŽ/ a že nabudúce KOPNEME /PP/ do vrtule a prídeme viacerými VETROŇMI / TD/ , lebo s týmto demänovským BRLOHOM /TD/ sme v podstate spokojní.
     Ja som bola veľmi rada, že všetko klaplo, každému chutilo a že sa nik NEDOTNE /ja/ trúnkom, nakoľko aj milá návšteva Rasťa s Mirkou nemohla ohroziť stav vo fľaši, lebo Mirka nebola šofér....)))))
     Tí, čo sa neponáhľali, posedeli ešte v kaviarni na 3 priateľských partičkách pri vínku a kofole, ktoré sa už tradične hrajú vo dvojiciach.
Nečakane vyhrala všetky 3 hry dvojica Evka s Erikou...No kto by to povedal...)))) Tak dvojica Patko a Ivko B. a Ja so Zdenkou sme len žasli na nových slovách ...napr. štiavy.

Pre zaujímavosť, najvyššie skóre  nahrali
 Ivko Brodenec s Mirkom Ondrejkom 968
Zdenka Ž. s Jankom M.                      959

     Som šťastná, že som toto zvládla napísať
     Teším sa samozrejme na letný turnaj, ktorý sa uskutoční v sobotu pred Scrabble campom  v Podhájskej.

Soňa