DEMÄNOVÁ

20. augusta 2016

Priebežné poradie

 

 

Milí moji,

tak, a je za nami aj jesenné priateľské zápolenie o  Liptovského Hlúňa.
Ktosi mu dal prívlastok elitný.
Nielen že sa zišla partia elitných hráčov (nakoniec ako vždy), ale bol na to aj prozaický dôvod - mala som problém s miestnosťou - moc malá pre nás
Stres, stres, stres...
Ale v piatok nás bolo 14, povedala som si fajn, som aj rada že sa nik neprihlásil ďalší, bo čo potom?
Ale večer o 22.00 nás už bolo 19, a to som ešte netušila, že som zabudla na najdôležitejšiu osobu. Vravím si, dáko bude, kaviareň je malá, ale prerobená, snáď dakto pôjde hrať do chodby, prípadne do reštaurácie.
Tak sme sa smiali, že začneme škrtať. Ale vďaka vesmíru a Ivkovej P. logistike sa začali prehadzovať a dokladať stoly, vyhadzovať kvety až sme dospeli k želanému výsledku. Pôvodná kaviareň totiž poňala maximálne 12 ludí.
A tak nič netušiaci účastníci, ktorí prišli už na hotové, mohli začať hodovať (tzn.jesť a piť).
Život je predsa len krásny!
Takže k tomu zabudnutému hráčovi. Neviem, ako je to možné (iba ak stresom z príprav poživne a iných vecí), veď zoznam som predsa večer o 22-tej posielala Slávkovi na tabuľku. Takže pri prezentácii som sa dozvedela, že nás je 20, lebo som tam zabudla napísať Slávka - nášho certifikovaného kufrológa. Predsa načo, keď o ňom ani neuvažujem, že nepríde...
Sranda....
Ďakujem aj Jankovi ešte raz, že pribrzdil v B.Bystrici a zobral Renku a Ivku!
Ďakujem Zdenke, že doniesla hriankovač a narobila hrianky.
A ďakujem aj dvom nováčikom, ktorí i keď s obavami, parádne dohrali všetky partie. Majku od rozmýšľania bolela hlava, ale Trudin Jožko sa vyznamenal 2 cennými výhrami (naštastie nie so mnou).

Proste zápasy plné zvratov. Až tak, že Jožko P. odmietal piť, že až po 6 výhre!!!
Jarko ráno našiel na vodnom areáli všetkých pokémonov, a zaspomínal na minulý turnaj, chýbal mu Rasťo - nemal kto polievať. Samé sťažnosti, tak som sa musela riadne snažiť, aby boli všetky chúťky uspokojené!
Ďakujem aj reštaurácii Via Jasná za skvelý obed a skvelú pizzu.
Deň ubehol rýchlo, ako vždy, keď je dobre.

Druhú výhru po sebe si odniesol Jarko V. (žeby sme ho radšej vyškrtli? ). Druhá Bola Evka a tretí Janko Milan, ktorému ďakujem za krásne fotky.
Špeciálnu cenu, kofolu z vlaku, ktorú venoval Jaro, vyhral Ivko Pastucha, keď položil slovo kofola.
Nepodarilo sa položiť ďalšie slovo tuniak, čo bola špeciálna cena - sada tuniakov (v konzerve, pozn. autora) od Renky, ale Janko Milan dal nejakú inú rybu a tuniaky putovali do Brezna.

Trošku srandy bolo aj na záver. Dievčatá dostali ako darček krém na ruky. Evka iniciatívne povytláčala všetkým dookola z toho jej - krásne voňal, všetci sa rozplývali. Ja som prišla k nej neskôr a vravím " Evka , ale ty máš krém na nohy! "

Takže asi tak .

Ďakujem všetkým za disciplínu, to sme už tak naučení, bodovaný - nebodovaný turnaj, porádek musí byť!

Už teraz sa teším na posledný tohtoročný Zimný Hlúň a to 17.12.
S.