KEŽMAROK

2. júla 2016

ponuka:

 

12. tohtosezónny kvalifikačný turnaj sa premiérovo konal v Kežmarku, kde sa organizácie zhostil Slavo Kohútik (s neprehliadnuteľným vylepšením gastronomického zážitku účastníkov turnaja od Trudy Vilner). Turisticky atraktívnu lokalitu využili viacerí scrabblisti na príchod už v piatok, či už na tatranskú turistiku, kúpanie v popradskom AquaCity alebo iné prázdninové aktivity. Začiatok turnaja sa tešil dokonca mediálnemu záujmu zo strany miestnej televízie. Kto ešte nevidel výslednú reportáž, link nájde v diskusnom fóre. Turnaja sa zúčastnilo 32 hráčov, privítali sme aj jedného nováčika – Branislava Krígovského.

Už prvé kolo naznačilo, že keď ide o kvalifikačné body, tak správne namotivovaný scrabblista “nepozná” vlastného brata či sestru, čo presvedčivo zdokumentovala Milka Blahová zdolaním Zdenky Žákovičovej. V tomto trende pokračoval v 2. kole Rasťo Michalka, ktorý nebral do úvahy zásluhy Braňa Krígovského na svojom príchode do scrabble komunity a uštedril mu prehru o vyše 140 bodov. Ostatným rodinným príslušníkom tieto 2 varovania stačili na to, aby sa vzájomným stretnutiam po zvyšok turnaja vyhýbali, okrem debutujúcej spisovateľky Ivety Zaťovičovej, ktorá sa v 6. kole nevyhla Rudymu Kooijmanovi a ani prehre vzájomnej partii. Či týmto počinom vznikla dajaká inšpirácia pre pokračovanie jej prvotiny “Tiene babieho leta”, ukáže až čas.

Prvá časť turnaja sa najlepšie vydarila Eve Zahradníkovej, ktorá na prvom stole vyhrala prvé 4 partie, a tiež Jarovi Vernarskému, ktorý si počínal podobne. Vzájomný súboj v 5. kole vyšiel lepšie Jarovi, ktorý sa tak s 5 výhrami osamostatnil na čele turnaja. Vo finiši však utŕžil 2 prehry s Patrikom Pinterom a Miroslavou Janikovičovou a nakoniec sa musel uspokojiť so 4. miestom, keď ho okrem týchto 2 súperov predstihla ešte Eva Zahradníková kvôli lepšiemu pomocnému hodnoteniu. So svojím účinkovaním v turnaji bol určite spokojný Viliam Štrelinger so ziskom 44 SCRELO bodov a 15 kvalifikačných bodov za 8. miesto. Naopak k spokojnosti so svojím výsledkom mali zrejme ďaleko Ján Milan, ktorý po úvodných 3 výhrach zinkasoval 4 porážky, či Iveta Rybárska, ktorej sa podarilo vyhrať len partiu s nováčikom. S turnajom samotným však jednoznačne prevládala spokojnosť a veľká väčšina z účastníkov (ak nie všetci) sa do Kežmarku iste rada vráti aj o rok.

-Cm- 

Ďalšie fotografie si môžete pozrieť na našej facebookovej stránke.