DEMÄNOVÁ

20. augusta 2016

 

 

Oka 

Koniec leta sa blíži a s ním sa zväčšuje napätie medzi hráčmi bojujúcimi o účasť v Áčku, ale i Béčku. Ako bolo spomenuté, niektorí nemenovaní jedinci zvažujú účasť v Áčku, bo sa im to tam vidí veľmo nabité. Keď si tak zoberiete, že mať Screlo 1800 a nebyť medzi nasadenými v prvom kole, nuž je to tam veraže husté.

2 týždne po Lučatíne a iné 2 týždne do Osrblia sa uskutočnila augustová edícia Hlúňa 2016. Na prekvapenie všetkých a radosť organizátorky Soni Jackovej prišlo do Demänovej 21 účastníkov. Byť to tak regulárny turnaj, tak všetci bodujú, ale na Hlúni/Hlúňovi je to 1. (je potrebné zadefinovať skloňovanie slova Hlúň a priradiť ho medzi životné alebo neživotné podstatné mená, nech sa s tým na budúce netrápime)

Bolo by tich účastníkov veruže aj viacej, ale jeden sa nemal ako dostať z Oravy, kde bol s priateľmilomkarodinou na výlete, iný šiel asistovať jednému holandskému nešťastníkovi do Modry pri začiatku ďalšej etapy života, etapy, ktorá končí „...až kým nepomreli“ alebo rozvodom, iní poslali pohľadnicu z Chorvátska.

Takže teda 21 hráčov zo širokého spektra Screlo tabuľky prišlo opáčiť, nakoľko tohtoročné leto uvarilo ich mozgové závity. Prvý hráč začal prichádzať prvým rýchlikom zo západu na východ, druhí hráči druhým rýchlikom z východu na západ, Sonička ich prevzala na stanici a v penzióne Via Jasná jej pomohli s prípravou hracej miestnosti. Ostatní tiež postupne došli. Ako prvé boli prinesené rôzne dobroty z domácej tvorby, aj nejaké ovocie, a na koštovku a zápitok bol dominikánsky rum a liptovská borovička. Tu urobila Sonička prvú a asi aj jedinú chybu, keď častovanie a privítanie účastníkov prenechala Rasťovi, ktorý sa tým pádom zvítaval sólo s každým. Po uvítacom prejave už nebolo rumu, a po kontrole výsledkov prvého kola sa zistilo, že už nie je ani borovička. Potom sme už boli ako u Suchánkov, vďaka Rasťo! Akurát Evka Zahradníková mala v poháriku naliateho za nechet, a s tým potom dráždila, že to si necháva na neskôr. Bola že vyhlásená špecisúťaž, kto prvý a jediný položí slovo HLÚŇ, nesklonené ani inak ohnuté, aj 2 žolíky boli povolené. Po obede v 5. kole sa to podarilo Martinovi Patrylákovi. Tak nie, v 6. kole. Alebo v 7.? Obed si v tunajšom penzióne pamätáme aj oveľa onakvejší, doonakvovali sme sa ešte dodatočnou pizzou. Bez nejakých obštrukcií sme odohrali tých 7 kôl, ani si nikto nepamätá, kedy Slavo Kohútik hral s Bye-om, ale ako sa hovorí, radšej Bye-a na Hlúni/Hlúňovi ako na majstrovstvách. Každý niečo vyhral, niektorí viac, iní menej, každému sa niečo ušlo, niekomu viac, iným menej, každému bolo naložené podľa zásluh, námietky nebolo potrebné riešiť.

Nuž takýto bol ten počin, ktorý sa uskutočnil 20.8.2016. deň na to smoklilo, a my sme smoklili tiež.

Dikes Soňa.