OSRBLIE

3. septembra 2016

ponuka:

 

Poslednej možnosti získať v tomto ročníku kvalifikačné body predchádzala prvá možnosť zúčastniť sa OO (Osrblie Open) turnaja v bowlingu dvojíc, pričom aspoň jeden hráčov musel byť registrovaný scrabblista. Snahu čo najmenej udierať chúdence kolky vyšla najlepšie tímu Bystrica (125 modrín), nasledovali tímy Marika (138), Partizánke (169), Jozefka (172), Prešov (222). Tradične posledný skončil BAYo, ktorý od hanby rozdal cenu útechy menej sadisticky ladeným súperom.

Ráno sa do pôvabnej konferenčnej miestnosti dostavilo 38 bodovchtivých účastníkov, ktorých organizátori lákali na posledné miesta zmenou pravidiel prideľovania vecných cien. Ten kto skončí posledný si vyberá odmenu ako prvý (Matúš 20:16: „Tak budú poslední prvými a prví poslednými“). V tomto smere, ako sa neskôr ukázalo, nenechal nič na náhodu Dr. Spielmann; prehra o jediný bod v treťom kole hovorí o jeho maximálnom sústredenom cieľavedomom úsilí.

Sedem kôl turnaja prebehlo v štandardnom kolísavom móde, každý si svoju sínusoidu užil po svojom. Najviac uspokojila Petra Lámera – 8 žolíkov, 12 bíng, 3522 bodov s priemerom 503.1 na hru. Ešte šťastie, že tam vmestil toľko rekordov, inak by ten život na výslní mohol byť celkom nuda. Zaujímavý turnaj zažil i Jožko Gajdoš, keď bol hviezdou v každom kole. 1. a 2. kolo – najmenší rozdiel v skóre s Paťom Pinterom a Sylviou Šnábelovou, 3. kolo najvyššie spoločné skóre s Trudi Vilner, 4. kolo výhra najvyšším rozdielom s Jožkom Porembom, 5. kolo prvýkrát na prvom stole, 6 kolo opäť výhra najtesnejším rozdielom, tentoraz s Ivanom Pastuchom, a po 7. kole aj napriek prehre v ňom vystúpenie na debnu prvýkrát v živote .

Na turnaji sa neobjavili žiadni nováčikovia, žiaden pár neposkladal spolu 1000 bodov, nikto neuhral remízu. Viacnežstobodových slov sa poskladalo 10, pričom najzaujímavejšie dve z nich neboli bingá – Jaro Vernársky umiestnil DEIXA za 114, a Miro Kiss správne uchopil rozkazovací spôsob Rudolfa Koojimana „KŔM“ a umiestnil (síce trošku s maďarským skloňovaním) „NAKŔMILA“ za 171 bodov. Na to, že vybral zo svojho zásobníka 5 písmen s celkovou bodovou hodnotou 6, bez žolíka... - slušná efektivita. 28,5 násobok odovzdaných bodov . To čo pani šťastena rozdala tu, musela kdesi aj vziať, svoje o tom zrejme vedia napr. Ivan Brodenec, keď mu po troch výhrach odoprela poslušnosť úplne, či Soňa Jacková, ktorej nadelila celkovo 4 (slovom štyri) žolíky. Pozornejšiemu oku, či vnímavejšiemu chuťovému poháriku neunikli intermezzá polomskej štrúdle od Monikinej mamy, či aranžovaného obeda; kto si stihol všimnúť viac, môže o tom bezuzdne rozprávať na MS v Liptovskom Mikuláši. Teším sa na vás, priatelia.

Jano Milan


Ďalšie fotografie si môžete pozrieť na našej facebookovej stránke