POPRAD

1. septembra 2017

ponuka:

 

Posledný kvalifikačný turnaj sa konal v posledný teplý letný deň v Poprade, s krásnym výhľadom na Lomnický štít, v konferenčných priestoroch hotela Tatra. Vzhľadom na príjemné hracie priestory, vynikajúcu stravu, bezkonkurenčnú polohu v tesnej blízkosti žel. stanice (viacerí využili príležitosť ekologickejšej dopravy) a v neposlednom rade ústretové vedenie hotela, vyzerá, že sa tu budeme stretávať častejšie.

Bol to turnaj, na ktorom sa rozhodovalo o posledných postupových miestach, a tak hlavne hráči v priebežnej kvalikácii na 27.-40. mieste cítili potrebu získať potrebné body. Kto chcel hrať v A-čku na MS, musel prísť. Majovi Šimkovi, ktorý aj napriek uvodným dvom prehrám získal potrebných 5 výhier, celkové 7. miesto však posunulo v tabuľke kvalifikácie iba na 33. pozíciu a tak bude iba čakať, či sa niekto odhlási z A-čka. Poučenie pre ostatných hráčov: 4 dobre odohraté turnaje nemusia stačiť na postup na MS.

Zaujímavé je, že nikomu z hráčov, ktorý bojovali o postup v Poprade zo zadných pozícií sa to nepodarilo, a tak sa na nepostupových priečkach zoradilo ďalších 5 východniarov.

Zo zaujímavých situácií zaujali 4 bingá Moniky Pisklákovej proti P. Lámerovi v prvých siedmych ťahoch v prvom kole, a ani Jožkovi Gajdošovi nestačili 3 bingá s 2 žolíkmi na víťazstvo v poslednej partii. Aj také je Scrabble :-).

Víťazstvo si aj napriek tesnej prehre s druhým Mirom Vaňom odniesol Ivan Pastucha.

Jaroslav Vernarský