LISKOVÁ

5. decembra 2015

ponuka:

 

Príjemný piaty december, ničím nenaznačujúci chladné zimné dni, bol venovaný poslednému kvalifikačnému turnaju v tomto roku, tentokrát v Liskovej. Poloha obce takmer v strede Slovenska veštila bohatú účasť a zišlo sa nás veru utešených 46 hráčov (bolo by aj 47, keby sa Vierka dostavila), ktorí sme sa pomkli bližšie k sebe v miestnosti „tak akurát“. Organizátor Mirec Ondrejka s Luckou Vierikovou pripravili pohostenie (týmto ďakujeme aj krstnej Eve za vynikajúci krémeš, kamarátke Zuzke za obložené misy a Luckinej mame Dáške za venčeky) a spolu s Martinom, Erikou, Jankou a Slavkou – akože domácimi na začiatok turnaja aj malú hudobnú vsuvku (pretextovaný Zanedbaný sex od Elánu). Keďže Janka Jalčová mala presne v ten deň narodeniny, zahrali sme Veľa šťastia aj jej (Janka spolu s Rasťom Michalkom hneď od začiatku spustili taktiku „odrovnaj súpera niečím tekutým“, ale asi to nemali dobre nacvičené, keďže obaja v prvom kole prehrali).
Turnaj sa niesol bez komplikácií od kola ku kolu, len kde-tu si Miro Vaňo ako vždy písal zastúpenie písmen, Paťo Pinter v duchu skladal ďalšiu analýzu kvantitatívnych koeficientov hustoty hráčov na turnaji a Sabínka trénovala roznášanie nápojov. Najviac bol vysmiaty Ivan Pastucha, ktorý vyhrával rad-radom všetko , čo mu prišlo pod ruky (ale to netušil, že plný bodový zápis si neodnesie vďaka poslednému kolu, kde mu víťazstvo nedaroval Noro Lančarič). Vilo Šnábel vytvoril v piatom kole maximum 136 bodov za „luxo(v)aný a Ivan Pastucha sa už štvrtýkrát zapíše do tabuliek rekordov ako hráč s 10-timi bingami na turnaji. Celkovým umiestnením príjemne prekvapili napríklad Monika Piskláková a Janka Rezníková, prvé tri miesta získali Ivan Pastucha, Patrik Pinter a Noro Lančarič (ktorý bol tak rád, že si aj pohár v Liskovej zabudol).
Vyhodnotenie turnaja podporil pán starosta Liskovej Ing. Jozef Murina, ktorý venoval poháre pre víťazov. Popriali sme si šťastné sviatky aj cestu domov a tešíme sa na ďalší turnaj.
Miroslav Ondrejka