Končiac včasnou Veľkou nocou prichádza vyhodnotenie 1. písomnej súťaže v sezóne 2015/16. Riešenie zadania poslalo až 25 hráčov – najviac za posledných 9 rokov.

Víťazná trojka je rovnaká ako poslednú súťaž, avšak s mierne premiešaným poradím. Víťaz Jaroslav Vernarský nahral tesne pod osemstovku. Na druhom mieste skončila Gabriela Sládeková a tretia Viera Jambrichová, ktorých riešenia sa líšili len v dvoch ťahoch a jedinom bode.

Opäť sa potvrdila rokmi overená formula – veľa bodov = veľa deviatok, na ktoré boli riešenia bohaté. Pri spracúvaní riešení medailistiek ma pohltila EXALTÁCIA (prepiato veľké vzrušenie) za 261 bodov. O niečo menej sa dalo získať za deviatku NEVĎAČIL v poslednom ťahu.
Na nebingové deviatky vsadil aj Norbert Lančarič so slovom NECŔKALA, Patrik Pinter a slovo TANGOVOM, Miroslav Kiss, ktorý NEZADUPAL a nejaká dáma zrejme NEČESALA Miroslava Vaňa ☺. Dalo sa čakať, že deviatky sa PRESADI(A) aj u Alexandra Udvardyho.

Rôzne bingá ponúkal 6. ťah – POZDRAVUJ, POJAZDNOU alebo ROZDUPAJ. Treba poznamenať, že každý hráč si doprial 50-bodovú prémiu v druhom ťahu za slovo STRELIVE, resp. VRELOSTI a skoro každý hráč vyložil v 9. ťahu bingo DOPOSIAĽ.

Ja si do slov-/denníčka zapisujem slová v riešení Vladimíra MakýšaĽAVOS(T)I, LOSÍČA, NEVZŇAL a TAXÁCIE (ocenenie, ohodnotenie; odhad). Užitočná mi príde aj LETORA, ktorú mi pripomenula Iveta Zaťovičová.

Jednotlivé riešenia si môžete pozrieť kliknutím na . V prípade, že si chcete prejsť riešenie za riešením, stačí, keď kliknete na „Zobraziť všetky riešenia.“

Moja vďaka patrí všetkým riešiteľom, ktorí si našli pre tento druh zábavy čas, takisto všetkým, ktorí mi pomohli písomnú súťaž propagovať.

Zásobníky druhej písomnej súťaže sa budú žrebovať na Vykladacích majstrovstvách, na ktoré Vás v mene spolku srdečne pozývam.

Marcel Makovník