DEMÄNOVÁ

17. decembra 2016

ponuka:

 

 

Hlúň 4/2016 (a hlúňoviny v stridžom týždni)

16. decembra sme oslávili plnoletosť a 17. sa 18 TEPÁČov slovenského jazyka pokúsilo ÚJSŤ od vianočného MÄTEŽIA a došli si trochu ZAHLÚNIŤ (alebo zahrať Scrabble) do Demänovej. Prestalo ich baviť vyberanie darčekov pod borievku z BÚRD a akú polievku pripraviť miesto kapra z LIEŇU. Dosť BEDOVAL Patrik, ktorý doviezol 4 Lucie, ale zabudol do auta ADOVAŤ aj nejaké aditívum, snáď neostali visieť na Donovaloch a nemusel na auto zavesiť BLOMBU. Mirec doviezol iba svoju Lucku, ale odviezol si aj Brodyho. Paľo prišiel deň vopred, našiel si ubytovanie v miestnom ROTELi a nechal odležať tvarohové buchty. Fajné boli, spolu s opitým Izidorom, ktorého poslala Mirka z Oravy.

O kvalite turnaja svedčí fakt, že sa ho zúčastnili 4 majstri, ktorí sa rozhodli TNÚŤ do živého, jedna majsterka si doviedla aj sestru Milku. Išlo dokonca aj o výhru v celoročnom HLÚNI 2016, na ktorého mali ZÁLUSK Jožko, Evka a Janko s Milanom.

Bola to posledná príležitosť si tohto roku zahrať naživo a možno poraziť niekoho, s kým sme ešte nehrali, koho sme ešte alebo dlho neporazili. Podaktorým sa to podarilo, iným nie, najmä keď si nechali položiť niektoré HLÚŇoviny, alebo ak by som mal byť konkrétny, Ivoviny. Takto BEDOVALA aj Renka, aj keď jej Ivo dobre radil „ak sa ti nepáči, daj námietku“. Mohla mať výhru na HLÚNI. Takmer v tom istom momente BEDOVALA aj Ivka, keď prehrávala o vyše 200 a Jožko mal slušnú ZNÔŠKU KÁP a položil jej devinu za 186 bodov, celkovo mal vyše 700 bodov a rozdiel 400. I napriek tomu mal pasívne turnajové skóre.

Privítali sme aj 2 HLÚŇováčikov, Paľo skončil ako najlepší a Mirka ako najlepšia HLÚŇováčička.

Heslo turnaja vymyslela Renka, bolo to snehuliak a položil ho iba Paľo cez prestávku, ale nakoľko ani jedna snehuliakova guľa nešla cez stred dosky, tak to nebolo uznané.

V budúcom roku nás čakajú opäť na mraky turnajov, takých i onakých. Sonka, VRAĎ do hustého programu turnajov aj nejakých HLÚŇov a BLOMBUJ tak pár termínov.

A pripravujeme už i sezónu 2017/18.

Jaj, Evka vyhrala, aj turnaj, aj celoročného HLÚŇa, a tak na vyhlasovanie výsledkov si mohla obliecť KEP.