PREŠOV

5. marca 2016

ponuka:

 

V klasickom termíne – týždeň slovenských knižníc, na tradičné obľúbené miesto – priestory Univerzitnej knižnice, dorazilo 28 scrabblistov bojovať o kvalifikačné body. Oprávnenú výčitku z posledného turnaja sme odstránili už 2 týždne pred turnajom, takže aj mäsožravci, aj tí ostatní si pochutnali na tradičných lokšách (vedúca reštaurácie už ani nemala silu namietať).

Pokojný priebeh turnaja a poobedňajšiu siestu pozitívne narušila v 3.kole Tomková s bezžolíkovým bingom ladenými za 194 bodov a potom v 5.kole Šnábel s Pastuchom, ktorí spoločne nahrali 1014 bodov, avšak negatívne v 5.kole aj Pinter s Tomkovou, ktorí v priebehu partie „zabudli“, že turnaj sa hrá s hodinami, tak radšej hrali bez nich. Naneštastie ich vyrovnaná zablokovaná partia partia znamenala asi 20 minutové zdržanie ostatných hráčov.

Po 6.kole boli traja favoriti na prvenstvo – Vaňo, Vernarský a prekvapenie turnaja Iveta Zaťovičová, ktorá vyhrala piatu partiu za sebou. V poslednom kole však nestačila na neskôr strieborného Pintera, vo vzájomnom zápase o prvenstvo Jaro bez žolíkov nemal šancu na Mira a skončil až na 5 mieste.

Takže šampanské si nalievali doma do svojich pokálov Vaňo, Pinter a prvý raz na medailovej pozícii aj Iveta Zaťovičová, ktorá zároveň pozvala súťažiacich na ďalší kvalifikačný turnaj do Lučenca.

Za zmienku stojí aj to, že do štatistík bolo v každom kole zapísané 100-vkové bingo, aj keď je pravda, že 2x to zachraňoval Ivan Pastucha neplatnými (nenamietanými) bingami. Ale aj 8 platných stoviek je slušný výkon

Na záver patrí poďakovanie riaditeľovi knižnice nielen za poskytnutie priestorov, skvelú spoluorganizáciu, ale aj promptnú fotodokumentáciu turnaja.

Jaro Vernarský