A
K
T
U
A
L
I
T
Y

2015

 

► Prvý kvalifikačný turnaj na 18. majstrovstvá Slovenska v SCRABBLE sa koná 24. októbra v Bratislave.

 

► Novú sezónu otvárame 18. scrabblovým internetovým turnajom. Deadline pre zaslanie riešení 1. kola je 20. október.

 

17. majstrovstvá Slovenska v SCRABBLE sa konali 3. a 4. októbra v Liptovskom Mikuláši.

 

Majstrom Slovenska sa stal Peter Lámer, druhé miesto patrí Jánovi Milanovi a tretie miesto Viere Jambrichovej.

 

Majsterkou v kategórii B sa stala Marta Fornerová, za ňou sa umiestnil Miroslav Ondrejka a bronz putuje Jozefovi Gajdošovi.

 

Víťazstvo Slovenského pohára získal Ivan Pastucha.

 

► Prečítajte si:

Úvaha o šťastí v SCRABBLE - časť 3

Môj SCRABBLE príbeh - 5. príbeh

 

Víťazkou 2. písomnej súťaže v sezóne 2014/2015 sa premiérovo stala Gabriela Sládeková. Tesne za ňou sa umiestnil Jaroslav Vernarský a tretiu priečku obsadila Viera Jambrichová.

 

► Posledná možnosť nazbierať kvalifikačné sa naskytla 5. septembra v Hlohovci. Minuloročné víťazstvo obhájil Filip Záleský, striebro putuje Patrikovi Pinterovi a ako tretí skončil Marcel Makovník.

 

► Pozrite si tematicky ladené video "Tisíc bodov denne."

 

► Pozývame členov Slovenského spolku SCRABBLE na Snem, ktorý sa uskutoční 3. 10. 2015 v Liptovskom Mikuláši v Hoteli KLAR o 20:00 .

 

 

► Zbierka scrabbblových príbehov sa pomaly rozrastá. Neváhajte a zapojte sa do literárneho diania tiež.

 

► Čítajte ako si počínali scrabblisti na 2. priateľskom turnaji o "Liptovský Hlúň", ktorý sa konal 22. augusta v Liptovskom Mikuláši.

 

► Prečítajte si tretí príspevok z rubriky Môj scrabble príbeh.

 

► Nahliadnite do ďalšieho príbehu o scrabblovej púti. Odteraz príbehy nájdete aj v rubrike Môj scrabble príbeh.

 

► Prečítajte si prvý príbeh o tom, aká nezvyčajná môže byť cesta ku SCRABBLE.

 

► Nazrite, ako si scrabblisti užili Scrabble camp, Bulharsko 2015

 

Open-air turnaj, ktorý sa konal 1. augusta v Lučatíne, poskytol víťazstvo Miroslavovi Vaňovi. Nižší buchholz zabezpečil Ivanovi Pastuchovi druhé miesto a o bronzovú priečku sa zaslúžil Norbert Lančarič.

 

► Desiaty kvalifikačný turnaj sa uskutočilí 4. júla v Partizánskom. Jeho víťazkou sa stala premiérovo Erika Tomková, na druhom mieste sa umiestnil Ivan Pastucha a bronzovú priečku obsadila Miroslava Janikovičová.

 

► Víťazom 17. internetového turnaja sa stal Ivan Pastucha, druhú a tretiu priečku si rozdelili Zdenka Žákovičová a Marcel Makovník. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť!

 

►Milí scrabblisti, zapojte sa do literárneho diania Môj scrabblový príbeh, bližšie informácie tu.

 

► Ďalšia možnosť, ako získať kvalifikačné body, sa naskytla 13. júna, premiérovo v Dolnom Kubíne. Prvé miesto premiérovo získal Rastislav Michalka, za ním sa umiestnil Norbert Lančarič a tretie miesto patrí Petrovi Lámerovi.

 

► Prečítajte si 2. časť Patrikovej úvahy o štastí v SCRABBLE.

 

► Ôsmy kvalifikačný turnaj sa konal 30. mája v Bardejove. Spomedzi 34 súťažiacich si najlepšie počínal Miroslav Vaňo, na druhom mieste Vladimír Frický a bronzová priečka patrí Sylvii Šnábelovej.

 

► Prečítajte si, ako strávili jeden aprílový deň najmladší hráči SCRABBLE na turnaji pre deti, ktorý sa konal v Nitre.

 

► Podumajte o šťastí v SCRABBLE v rozprave od Patrika Pintera.

 

► Víťazom 7. kvalifikačného turnaja, ktorý sa konal 2. mája v Košiciach, sa stal Jaroslav Vernarský. Za ním sa umiestnil Ivan Pastucha a na treťom mieste Jozef Poremba.

 

 

 

► Vážené scrabblistky a scrabblisti hlúňky a hlúni, v rubrike Tabuľky a rebríčky Vám predkladáme Zlaté tabuľky písomnej súťaže a scrabblového internetového turnaja a taktiež súhrn rekordov týchto súťaži a majstrovstiev Slovenska vo vykladacom SCRABBLE v sekcii Rekordy.

 

► Piate majstrovstvá Slovenska vo vykladacom SCRABBLE sa uskutočnili 18. apríla v Liptovskom Hrádku. Najlepšie sa umiestnil Marcel Makovník, za ním Norbert Lančarič a bronz patrí Milanovi Macekovi.

 

► 17.4.2015 sa uskutočnil Školský turnaj vo vykladacom scrabble na SOŠE v Liptovskom Hrádku. Súťažilo 16 študentov a víťaz - Peter Kiss následne štartoval na Majtrovstvách Slovenska. Druhé miesto obsadil Jakub Močarník a z bronzu sa tešila Romana Droppová.

 

► Aj v tomto roku účelne využijeme 2 percentá z dane. Vopred ďakujeme všetkým štedrým prispievateľom a podporovateľom nášho spolku.

 

► Čítajte veršovanú scrabblovú históriu približne z roku 2006 tu.

 

► Prvého apríla o 22. hodine boli uverejnené zásobníky prvého kola jarného turnaja sezóny 2014/2015 - 17. scrabblového internetového turnaja

 

► Víťazom prvej písomnej súťaže súťaže v sezóne 2014/2015 sa stal Ivan Pastucha so 697 bodmi. Druhé miesto patrí Miroslavovi Vaňovi a tretí skončil Jozef Poremba.

 

► Prvý turnaj Hviezdy východu sa konal 28. marca v Prešove. Prvé miesto si vybojoval Miroslav Vaňo, striebo putuje Rastislavovi Michalkovi a tretí sa umiestnil Ivan Pastucha.

 

► Prvý zo série priateľských turnajov o Liptovský Hlúň sa uskutočnil 15. marca v Demänovej. Na prvom mieste sa umiestnil Ivan Pastucha, druhé miesto patrí Tomášovi Dubielovi a tretiu priečku obsadil Ivan Brodenec.

 

► Všetkým scrabbležienkam želajú všetko najlepšie k emdéžet všetci scrabblegentlemani, ktorým je jasné, že bez ženských to nie je ono :-)

 

 

► Piaty kvalifikačný turnaj sa konal 28. februára poprvýkrát v Dunajskej Strede. Pomyselný zlatý metál si odniesol Marián Šimko, striebro Viera Jambrichová a posledný na stupni víťazov stál Peter Lámer.

 

► Víťazom 16. scrabblového internetového turnaja sa stala bez straty bodu Erika Tomková. Tesne za ňou za umiestnili postupne Eva Zahradníková a Ján Paco.

 

► Prvý februárový kvalifikačný turnaj sa konal 14. februára v Nitre. Najlepšie si počínal Peter Lámer, za ním na druhom mieste Patrik Pinter a bronzový kov patrí Jozefovi Porembovi.

 

► Využite možnosť zapojiť sa do novej scrabblovej súťaže pod záštitou Chytráka.

 

►Milá scrabblová verejnosť :-)

 

Možno si ešte netrúfate prísť na živý turnaj medzi nás, tak zverejňujeme kontakty na našich hráčov z rôznych kútov Slovenska, ktorí vám radi poskytnú informácie alebo si nezáväzne zahrajú partiu pri káve. Zoznam konzultantov tu.

 

 

 

24. januára sa v Banskej Bystrici uskutočnil tretí kvalifikačný turnaj. Jeho víťazom sa stal Jozef Poremba, striebornou Eva Zahradníková a Patrikovi Pinterovi patrí tretia priečka.

 

 

2014

 

► Vianočnú atmosféru si prišlo 28. decembra do Demänovejvychutnať 18 scrabblistov. Vrchná priečka patrí Zdenke Žákovičovej, na druhom mieste premierovo Erika Likavcová a tretí v poradí sa umiestnil Slavomír Kohútik.

 

Pokojné vianočné sviatky a vydarený nový rok praje všetkým ľuďom dobrej vôle Slovenský spolok scrabble.

 

► Druhý kvalifikačný turnaj sa uskutočnil 6. decembra v Demänovej. Najlepšie si počínal Peter Lámer, za ním sa umiestnil Patrik Pinter a bronzovú priečku obsadila Eva Zahradníková.

 

V novembri definitívne zavŕšil svoju pozemskú púť Vlado Botto, ktorý stál pri zrode organizovaného  scrabble na Slovensku. Na herni sme ho poznali pod prezývkou BingoStar. Spomíname na neho ako na príjemného súpera a človeka zároveň.

Česť jeho pamiatke.

 

► Sezónu 2014/2015 sme odštartovali prvým kvalifikačným turnajom, ktorý sa uskutočnil 22. novembra v Ružomberku. Víťazom sa stal Jozef Poremba, striebro patrí Slavomírovi Kohútikovi a na treťom mieste sa umiestnila Viera Jambrichová.

 

Momentálne prebiehajú v Londýne Majstrovstvá sveta v anglickom scrabble pod názvom Scrabble Champions Tournament 2014. Live výsledky z podujatia sú aktualizované na linku "http://event.poslfit.com/2014/sct/", v sekcii „Maint Event“.

 

Oboznámte sa s novým Súťažným poriadkom platným od novej sezóny. Bola aktualizovaná kapitola 4 - Pravidlá prípustnosti slov, v ktorej pribudla časť 4.3 - Povolené a nepovolené tvary u jednotlivých slovných druhov. Súčasťou tejto kapitoly sú aj nové prílohy.

 

8. novembra sa v Liskovej uskotočnil priateľský turnaj pod záštitou SSS. Jeho víťazkou sa stala Eva Zahradníková, na druhom mieste Patrik Pinter a bronz patrí Ivanovi Pastuchovi.

 

►4. novembra boli vyžrebované zásobníky prvej písomnej súťaže súťaže v sezóne 2014/2015.

 

► Zapojte sa do 16. internetového turnaja, ktorý je prvý z dvojice v sezóne 2014/2015. Riešenia prvého kola možno zasielať do 20. októbra.

 

16. majstrovstvá Slovenska v SCRABBLE sa konali 4. a 5. októbra v Liptovskom Mikuláši. Svoj prvý zápis v Sieni slávy získali Zdenka Žákovičová na prvom mieste a Miroslava Janikovičová na druhom mieste. Bronz patrí Jaroslavovi Vernarskému.

 

Súčasne prebiehali aj 1. paralelné majstrovstvá Slovenska v SCRABBLE, ktorých víťazom sa stal Michal Ivan. Na druhej priečke sa umiestnil Tomáš Dubiel a za ním, na treťom mieste, Ondrej Dubiel.

 

► Držiteľom Slovenského pohára za sezónu 2013/2014 sa stal Miroslav Vaňo.

 

►Víťazom 2. písomnej súťaže v sezóne 2013/2014 sa stal po prvýkrát Miroslav Vaňo. Na druhom mieste Ivan Pastucha a bronozvá priečka putuje Jozefovi Porembovi.

 

6. septembra sa v Hlohovci konal posledný kvalifikačný turnaj. Medzi 32 súťažiacimi si najlepšie počínal organizátor Filip Záleský, na druhom mieste Jozef Poremba a tretie miesto patrí Petrovi Lámerovi.


 

► Víťazom posledného kvalifikačného turnaja (Košice, 30. augusta) na majstrovstvá sveta v Londýne sa stal Ivan Pastucha.

Celkovým víťazom kvalifikácie sa stal Viliam Šnábel, ktorý nás na týchto majstrovstvách bude reprezentovať.

Blahoželáme Vilovi k víťazstvu v kvalifikácii a želáme mu veľa úspechov na Majstrovstvách sveta v Londýne!

 

 

 

► Prečítajte si druhú časť reportu zo Scrabble camp, Bulharsko 2014.

 

 

► Prečítajte si prvú časť reportu zo Scrabble camp, Bulharsko 2014.

 

► Víťazom druhého kvalifikačného turnaja (Bratislava, 9. augusta) na majstrovstvá sveta v Londýne sa stal Viliam Šnábel.

 

2. augusta sa v Lučatíne stretlo 31 súťažiacich. Najlepšie si počínal Roman Heriban, za ním Peter Lámer a bronz patrí Erike Tomkovej.

 

► Víťazom prvého kvalifikačného turnaja (Ružomberok, 12. júla) na majstrovstvá sveta v Londýne sa stal Viliam Šnábel.

 

► Na turnaji v Partizánskom, ktorý sa konal 5. júla, sa zúčastnilo 29 hráčov. Spomedzi nich sa na prvej pozícii umiestnil Patrik Pinter, druhý skončil Norbert Lančarič a tretia Viera Jambrichová.

 

 

► Víťazstvo 15. internetového turnaja patrí Marcelovi Makovníkovi, druhé miesto Ivanovi Pastuchovi a na treťom mieste sa umiestnil Slavomír Kohútik.

 

Súťažiacim ďakujeme za účasť, stretneme sa opäť v sezóne 2014/2015.

 

7. júna sa v Nitre uskutočnil 9. kvalifikačný turnaj, ktorého sa zúčastnilo 32 hráčov, z toho 7 nováčikov. Víťazom sa stal Norbert Lančarič, druhá sa umiestnila Viera Jambrichová a tretie miesto patrí Miroslavovi Vaňovi.

 

► 16. apríla zorganizovali Norbert Lančarič, Michal Ivan a Viera Jambrichová, v spolupráci s Centrom voľného času Domino, prvý ročník turnaja v scrabble pre deti. Medzi 18 hráčmi sa najlepšie umiestnili:

1. miesto: Takáčová Patrícia

2. miesto: Suchterová Sofia

3. miesto: Matláková Adriána

 

3. mája sa v Košiciach uskutočnil v poradí ôsmy kvalifikačný turnaj. Spomedzi 38 hráčov si najlepšie počínal Miroslav Vaňo, na druhom mieste Michal Vernarský a tretia sa umiestnila Sylvia Šnábelová.

 

 

12.apríla 2014 sa v Liptovskom Hrádku uskutočnili 4. Majstrovstvá Slovenska vo vykladacom SCRABBLE. Ich víťazom sa stal Jaroslav Vernarský, druhá Eva Zahradníková a tretí najlepší je Miroslav Vaňo.

Pozrite si kompletné výsledky jednotlivých partíí.

 

► Víťazom 1. písomnej súťaže sa stal Ivan Pastucha. Na druhom mieste skončila Viera Jambrichová a tretí sa umiestnil Miroslav Vaňo.

 

Na siedmom kvalifikačnom turnaji, ktorý sa konal 29. marca v Prešove, sa najlepšie umiestnila Eva Zahradníková, strieborná medaila patrí Petrovi Lámerovi a bronz získal Marián Šimko.

 

 

 

Šiesty kvalifikačný turnaj sa konal 1. marca v Bratislave. Najlepšie si počínal Miroslav Vaňo, za ním sa umiestnila Viera Jambrichová a tretie miesto patrí Rastislavovi Michalkovi.

 

► V posledný februárový piatok sa na Gymnáziu v Partizánskom uskutočnil Prezentačný večer, na ktorom naša členka M. Janikovičová, spolu s deťmi z krúžku logických hier, prezentovala rôzne spoločenské hry. Záujem verejnosti bol aj o SCRABBLE. Okrem základných informácií mohli rozlúštiť aj zopár bíng a pripojiť svoj ťah na rozohratú otvorenú hru. 

 

25. februára bol spustený 2. internetový turnaj.

 

Piaty kvalifikačný turnaj sa uskutočnil 15. februára v Lopeji. Víťazom sa stal Patrik Pinter, čím získal svoj prvý zápis v Zlatej tabuľke. Druhé miesto obsadila Erika Tomková a za ňou sa umiestnila Miroslava Janikovičová.

 

 

 

25. januára sa uskutočnil štvrtý kvalifikačný turnaj, tentokrát v Banskej Bystrici. Spomedzi 25 súťažiacich sa na prvom mieste umiestnil Jozef Poremba, druhá skončila Erika Tomková a tretie miesto obsadila Eva Zahradníková.

 

V 1. internetovom turnaji sezóny 2013/2014 obsadili medailové priečky Marta Záleská, Filip Záleský a Ivan Pastucha, všetci s rovnakým počtom bodov.

 

Víťazom gratulujeme a všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť.

 

Vážení scrabblisti, ak si želáte byť informovaní o turnajoch a iných podujatiach organizovaných Slovenským spolkom SCRABBLE, pošlite mail s predmetom INFOSCRABBLE na adresu eva.zahradnikova@soselh.sk

 

V sezóne 2013/2014 vyhlasujeme celoročnú súťaž o najúspesnejšieho nováčika - odmena bude licencia slovníka El Sino - cenu venuje Miro Vaňo.

Na Majstrovstvách Slovenska v októbri 2014 sa žrebom určí majiteľ šachových hodín - cenu venuje Miro Vaňo. (Tí, ktorí sa zúčastnia na všetkých turnajoch, dostanú tri žreby so svojim menom, tí, ktorí vynechajú 1-2 živé turnaje dostanú 2 žreby a tí, ktorí sa zúčastnia nadpolovičného počtu turnajov, získajú jeden žreb.)

Držíme palce!

 

2013

Slovenský spolok scrabble želá všetkým pokojné Vianoce a vydarený nový rok!

 

Tretí kvalifikačný turnaj sa konal 7. decembra 2013 v Demänovej. Víťazom sa stal Vladimír Frický, druhý skončil Ivan Pastucha a tretí opäť Miroslav Vaňo.

 

V Prahe sa v dňoch 3.- 8. decembra 2013 konali Majstrovstvá sveta v anglickom scrabble pod názvom Scrabble Champions Tournament 2013. Slovensko reprezentoval Viliam Šnábel. Skončil s 5 výhrami a 26 prehrami na 106. mieste zo 110 účastníkov. V klasifikácii krajín sa Slovensko umiestnilo na 36. mieste z 38 zúčastnených krajín, pred Nemeckom a Českou republikou. Detailné výsledky z tohto podujatia sú uvedené na linku: http://event.poslfit.com/2013/sct-me/build/

 

 

 

 

16. novembra 2013 sme sa stretli na 2. kvalifikačnom turnaji, ktorý sa konal v Ružomberku. Víťazom sa stal Norbert Lančarič, prvý zápis do Zlatej tabuľky získala Zdena Žákovičová na druhom mieste a tretí skončil Miroslav Vaňo.

 

 

 

1. kvalifikačný turnaj sa uskutočnil 26. októbra v Bardejove.

Víťazkou sa stala Eva Zahradníková, druhý skončil Michal Vernarský a tretí skončil Vladimír Frický.

 

Prečítajte si zmeny v súťažnom poriadku, ktoré boli schválené na Sneme SSS v Liptovskom Mikuláši.

Ako sme v Košiciach polievkovali a scrabblovali, si môžete prečítať tu.

 

Prečítajte si príhovor Evy Zahradníkovej.

 

Dňa 1.10.2013 bol spustený 14. internetový turnaj.

 

  Snem SSS
2
8. septembra sa v Liptovskom Mikuláši po prvých ôsmich kolách MS uskutočnil Snem SSS. Za novú predsedníčku bola zvolená Evka Zahradníková. Ďalšími členmi Rady sú Ivan Pastucha a Slavo Kohútik. Kontrolórkou je Erika Tomková.

Stiahnite si zápisnicu zo snemu.
 

V dňoch 28.9. a 29.9. sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnili 15. Majstrovstvá Slovenska v scrabble. Majstrom Slovenska sa stal znovu Jaroslav Vernarský. Blahoželáme. Na druhom mieste skončil Miro Vaňo a na treťom Vierka Jambrichová.
Prečítajte si reportáž zverejnenú na stránke TASR.

 



Slovenský pohár za rok 2013 získal Jozef Poremba. Zúčastnil sa všetkých kvalifikačných turnajov, písomných, internetových súťaží a majstrovstiev. Za 17 súťaží získal spolu 230 bodov.



Trocha štatistiky: Pred 15. Majstrovstvami Slovenska sa uskutočnilo 11 kvalifikačných turnajov jedny Majstrovstvá vo vykladacom scrabble. Turnajov sa zúčastnilo 56 rôznych scrabblistov, z toho 5 nováčikov. Priemerný počet účastníkov na kvalifikačných turnajoch bol 24.
Najvyššie Screlo má v súčasnosti
Jaro Vernarský, ktorý je zároveň na čele Zlatej tabuľky i Siene slávy.
K najaktívnejším hráčom tejto sezóny patria Jozef Poremba,
Slavo Kohútik a Ivan Brodenec, ktorí sa zúčastnili všetkých kvalifikačných turnajov.
 

Do 2. písomnej súťaže sa zapojilo 16 hráčov. 818 bodov nahral a prvé miesto získal Jozef Poremba. Druhý skončil Ivan Pastucha a tretí Marcel Makovník.




  Scrabblisti na ostrove Vir - prečítajte si reportáž z netradičnej dovolenky.

V 2. internetovom turnaji tejto sezóny sa najlepšie darilo Ivanovi Pastuchovi. Na druhom mieste skončil Marcel Makovník a na treťom Zdenka Žákovičová.

Posledný kvalifikačný turnaj zorganizovala 7. septembra Seredi Zuzana Horváthová. Do kina Nova prišlo 21 scrabblistov. Víťazom sa stal Jozef Poremba. Za druhým Petrom Lámerom sa ako tretí umiestnil Miroslav Vaňo.
Pribinov pohár taktiež získal Jozef Poremba. Blahoželáme!




3. kvalifikačný turnaj na MS v anglickom scrabble bol 10. augusta v Považskej Bystrici. Zúčastnilo sa ho 6 anglicky hovoriacich scrabblistov. Celkové víťazstvo si po troch kvalifikačných turnajoch a dodatočnom vzájomnom zápase vybojoval Viliam Šnábel. Prvým náhradníkom je Ivan Pastucha. Blahoželáme Viliamovi k víťazstvu a želáme mu veľa úspechov na Majstrovstvách sveta v Prahe.
Výsledky z PB       Celkový priebeh


3. augusta sa v Lučatíne uskutočnil 10. kvalifikačný turnaj tejto sezóny. Zúčastnilo sa ho 26 hráčov. Víťazstvo si odniesla Evka Zahradníková bez jedinej prehry, druhý skončil Roman Heriban a tretí Peter Lámer.




20. júla sa v Ružomberku uskutočnil 2. kvalifikačný turnaj na MS v anglickom scrabble. Zúčastnilo sa ho 6 hráčov. Víťazstvo si odniesol Viliam Šnábel, druhý skončil Ivan Pastucha a tretí Jozef Poremba. Po dvoch turnajoch je na čele kvalifikácie dvojica Pastucha – Šnábel s vyrovnanou bilanciou aj vo vzájomných zápasoch 2:2.   Výsledky.

Ďalší kvalifikačný turnaj bol v Partizánskom 13. júla. Organizátorka  Erika na ňom privítala 24 hráčov. Prvé miesto si vybojoval Marián Šimko, druhý skončil Jozef Poremba a tretia Vierka Jambrichová.



6. júla sa v Košiciach uskutočnil 1. kvalifikačný turnaj na MS v anglickom scrabble. Tu je systém kvalifikácie.
Turnaja sa zúčastnilo 6 hráčov. Na prvom mieste skončil Ivan Pastucha, na druhom Viliam Šnábel a na treťom Jozef Poremba.
Tu je celkové poradie, body, kolá a krížová tabuľka. Tu sú rekordy a bingá.


Turnaj v Nitre 8. júna zorganizovali Vierka a Noro. Svojou účasťou ho poctilo 32 scrabblistov. Zlato si odniesol Peťo Lámer, striebro sa ušlo Norovi Lančaričovi a bronz Jožkovi Porembovi.



2. písomná súťaž tejto sezóny sa začala 1. júna. Riešenia môžete posielať do 15. septembra.

Kvalifikačný turnaj v Košiciach zorganizovali 4. mája Vilo Šnábel a Dano Brezovan. Do metropoly východu prišlo 29 hráčov. Víťazom sa stal Jozef Poremba, druhý skončil Peter Lámer a tretí Ivan Brodenec.



V rámci osláv príchodu Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu sa 25.4. uskutočnil v Nitre 0. ročník súťaže v scrabble nitrianskych základných škôl a gymnázií. Tu je fotografia víťazov.

3. Majstrovstvá Slovenska vo vykladacom scrabble sa konali 13. apríla v Liptovskom Hrádku. Hlavná organizátorka Evka Zahradníková privítala 30 hráčov. Za perfektný softvér ďakujeme Jarovi Janikovičovi. Na prvom mieste skončila Eva Zahradníková, na druhom Viera Jambrichová a na treťom Miroslava Janikovičová.



10. apríla bol odštartovaný druhý internetový turnaj v tejto sezóne.

V Gymnáziu v Partizánskom sa koncom marca uskutočnil Večer prírodných vied. Jednou z aktivít boli aj logické hry pod vedením Mirky Janikovičovej. Spropagovaná bola samozrejme i hra SCRABBLE.

Medzi platné slová pribudli: ježi, ježu, pômst, zloté.
     Neplatné slová sú: pomst, kôpra.
     Rozšíril sa aj zoznam 5-písmenových slovies a ich tvarov.


Riešenie 1. písomnej súťaže poslalo 16 hráčov. 675 bodov a prvé miesto si vybojoval Ivan Pastucha, na druhom mieste skončil Miro Vaňo a na treťom Jozef Poremba.

Turnaja v Prešove, ktorý 16. marca zorganizovala Brigita Stašková, sa zúčastnilo 24 hráčov. Prvú priečku obsadil Jaroslav Vernarský, druhú Vladimír Frický a tretiu Gertrúda Hafičová.



Skončil sa nám ďalší internetový turnaj. Víťazmi sa stali Vladimír Klimáček a Marcel Makovník s rovnakým počtom bodov. Na ďalšom mieste skončil Ján Paco. Víťazom gratulujeme a všetkým súťažiacim ďakujeme.

Turnaj v Považskej Bystrici 16. februára zorganizovala Lýdia Králiková. Na prvom mieste skončil Ivan Pastucha, na druhom Peter Lámer a na treťom Slavo Kohútik.



Turnaj v Banskej Bystrici, ktorý zorganizoval Ivan Brodenec, sa uskutočnil 26.1.  Z 24 účinkujúcich sa najviac darilo Petrovi Lámerovi, druhý skončil Noro Lančarič a tretia bola Vierka Jambrichová.




Link na kompletnú stránku:
www.hramescrabble.sk

Pocitadlo.sk

aktualizované
11.10.2015


Kontakty

Zo života
scrabblistov

Môj scrabble príbeh


Fotogaléria

Diskusné fórum

Rekordy
 
 
Scrabblovinky

El Siňo

Scrabble konzultanti

Partnerské mestá

Martin
Žilina
Nitra
Partizánske
Košice
Lipt. Hrádok
 

 

    
 

HLAVNÁ STRÁNKA 2007-2010
 

HLAVNÁ STRÁNKA 2011-2012

  

 ►   späť na začiatok

 ►   linka na hlavnú stránku SSS