PREŠOV

29. marca 2014

ponuka:

 

Volebný prešov

Nie, nie priatelia – neurobila som gramatickú chybu, pretože prešov v danom prípade nepredstavuje miesto, kde sa uskutočnil posledný, t.j. 7. KT v Scrabble a to 29.3. 2014.

Obidve slová, ktoré Patrik Pinter takto zaujímavo spojil, mali na tomto turnaji svoj význam.

Deň bol volebný - a preto za položenia tohto slova, čakala niektorého z hráčov zaujímavá cena a to sada keramických nožov od firmy Ametist – zdravý komfort. A keďže išlo o bingo bolo povolené aj použitie 1 žolíka. Druhým slovom bol „prešov„ – niekoho to v prvom momente možno aj zaskočilo – scrabblisti však vedeli, o čo ide .

Žiaľ, tak boli všetci sústredení na získavanie bodov do kvalifikácie, že ani jedno z týchto slov do 6 kola nikto nepoložil. Pred 7 kolom bola úloha zľahčená s tým, že cena sa udelí tomu, kto položí slovo VOĽBY. Ani – to sa nepodarilo.

Aby nože nezostali v hanbe - pred záverečným vyhlásením výsledkov som požiadala najmladšiu hráčku o náhodne číslo – vybrala 13. A čuduj sa svete - tou 13-ou som bola ja. Nakoniec sa z nich tešil Slávo Kohútik, dostal ich za prácu pri PC i a za spracovanie výsledkov z tohoto turnaja.

Okrem toho, že bol volebný deň, bolo aj Miroslava – takže nositeľ tohto mena, Vaňo, dostal sadu pohárikov – čakali sme, že nám za gratuláciu do nich poulieva, no, možnože na budúce...

Mali sme aj oslávencov z predchádzajúceho dňa, kedy bolo Soni a bol aj Deň učiteľov. Poviem vám pravdu, že ich počet - teda tých učiteľov - v tomto našom spolku, ma naozaj prekvapil.

Týmito gratuláciami sme trochu to vyhodnotenie ozvláštnili.

Celkove k turnaju:

Zúčastnilo sa ho 23 hráčov – ich počet sa menil – niekto sa dohlásil, niekto odhlásil – stále som dúfala že to zvládneme bez Baja, ale nakoniec si predsa tých 7 kôl s nami zahral.

Večer po turnaji v posteli, keď sa mi v mysli miešali písmenka zo scrabblovnice s tými z polievky, prišla som aj na to, kde sa stala chyba v navigácii do Prešova, vďaka ktorej zablúdili 4 Liptáčky.

Navigáciu som nedávala - je to v Prešove v posledných rokoch na tom istom mieste - a tá, ktorá bola v dobrom úmysle daná na stránku, už nebola správna. Označenie ciest v dôsledku využívania nového obchvatu sa práve v mieste, kde mali dievčatá odbočiť, zmenilo a tak zašli, kam nemali. Soňa je asi dobrá vodička, lebo cez telef. navigáciu Jožka Porembu došla na miesto tak, že sme začínali presne.

Týmto sa za chybu ospravedlňujem.

Teším sa, že sme mohli účastníkov turnaja rôznymi darčekmi – vďaka kancelárii primátora - potešiť. Niečo dodal Mattel, poháriky doniesla Maria Ucháľová.

Všetkým srdečne ďakujem.

S pozdravom

Brigita Stašková