Nitra

23. mája 2009

Miesto :   PKO - Park Centrum Olymp, ulica Janka Kráľa 4      Mapka
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15
Organizátor :  Viera Jambrichová      viera@vika.sk     0903 255719    0918 625 812
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do štvrtku 21.5. do polnoci.
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ináč bude považovaný za mäsožravca.
Systém hry :  2 minúty na ťah, 40 minút na jeden zápas
Inštrukcie pre motoristov :  TU

Bude sa hrať o 33,33pre víťaza, ďalej o poháre pre prvých troch a kartón piva Corgoň dostane hráč, ktorý položí slovo "corgoň" (príp. v inom gramaticky správnom tvare) za najvyšší bodový zisk.
Tešia sa na vás Viera a Norbert.



1. heslo turnaja  :  DODAJÚ S POHREBOM
2. heslo turnaja  :  SAMA NETNEM POLYESTER

Riešenie hesiel :
Súboje pod hradom      Stretneme sa na Olympe

Správne odpovede poslali Daniel Brezovan a Jozef Poremba. Daniel Brezovan bol prvší, získal fľašu slivovice.


KRÍŽOVÁ TABUĽKA        REKORDY       BINGÁ


Záverečné zhodnotenie z(s)pod Zobora

Možno finančná odmena za prvé miesto, možno rok strádania turnaja v meste pod Zoborom, ale určite stretnutie so súpermi, kamarátmi a známymi prilákalo 22 hráčov do Nitry. Najvzdialenejšieho cestujúceho Jozefa Porembu z Prešova priviezol Daniel Brezovan z Košíc a tretím z východného Slovenska - z Kežmarku - bol Slavo Kohútik. Lajčiho Dioszégiho už medzi východniarov nerátam. Napriek tomu, že je z Humenného, už býva v Považskej Bystrici. Pripravené bolo okrem finančnej odmeny i množstvo vecných cien a aj množstvo ovocia. Navyše, už na tretí z doterajších štyroch tohtoročných turnajov prispela miestna samospráva s primátorom mesta, za čo ďakujeme.

Mottá turnaja „Súboje pod hradom“ a „Stretneme sa na Olympe“ uhádli prví dvaja menovaní z Východu, ale prvším bol Daniel, ktorému fľašu „slivky“ poslal z Partizánskeho webmaster Ľubo Mazán. Oplatí sa súťažiť.

V Nitre sa vytvorila silná tréningová skupina pod vedením Vierky Jambrichovej, organizátorky nitrianskeho turnaja. Skratka pre túto skupinu je NTS – Nitrianska tréningová skupina. Do Nitry prišla aj druhá tréningová skupina z Partizánskeho pod vedením Mirky Janikovičovej. Skratka pre túto tréningovú skupinu je PTS – Partizánska tréningová skupina. A dvaja nováčikovia prišli hrať, Marián Koleno z Komárna a Adrián Komžík (PTS) z Partizánskeho. A Ruslana prišla pozrieť.

Za oknami letné slnko a vnútri príjemný chlad. Mohlo sa začať súťažiť. Slovom turnaja bolo CORGOŇ a odmenou dva tucty plechoviek s pivom tohto mena. Už v prvom kole Kaja Nemčoková nenechala nič na náhodu a keď nemala čo položiť, tak použila žolíka na vytvorenie tohto slova. Na prekvapenie, nikto z ostatných hráčov túto výzvu neprijal a slovo corgoň za hodnotnejší počet bodov už nepoložil. A tak Kaja brala výhru, ktorej sa tešil najmä Janko Vavák. Vysoké výhry a tesné prehry boli príznačné pre prvé kolo. To druhé sa pritrafilo spoluorganizátorovi Norovi Lančaričovi s Danielom Brezovanom. Daniel je síce tento rok vedený ako nováčik, ale nováčikovský stres má už dávno za sebou. Pripomínam, že na ňom stroskotal napríklad aj stále tróniaci majster.

Druhé kolo prinieslo prehru Vierky Jambrichovej s Rasťom Michalkom. U neho v poslednom čase býva zvykom, že do obeda je nebezpečný a po obede neškodný. V druhom kole vyhral druhý nováčik Adrián (PTS) svoj prvý zápas a v treťom kole aj prvý nováčik Marián. V treťom kole vedúca NTS Vierka porazila tesne svojho zverenca Lukáša Slišku.

V štvrtom kole sa na jednotke stretli Rasťo Michalka s Petrom Lámerom (NTS). Peter bol pred obedom spokojnejší a po obede ostal na jednotke. Spokojnejší bol aj Roman Heriban po víťazstve nad Vierkou (NTS). Konečne sa podarilo vyhrať aj Lajčimu, ktorý ťahal šnúru 16 zápasov bez výhry. Posledným jeho víťazstvom bola výhra nad Borisom Peškom v Prešove 2008. Vtedy to bola jeho vlastne prvá výhra. Odvtedy maximálne dvaja Bye-ovia. V piatom kole sa stretli dvaja z NTS, Peter a Noro, Noro naložil „za pětset“ Petrovi a to isté urobil aj Roman Kaji. Mládežníci z PTS mútili vodu v nižších hladinách, a to si ešte najlepšie počínal nováčik Adrián, na rozdiel od Kristíny Pečovej a Ivany Kristovej, ktoré už majú nejaký turnaj za sebou.

V šiestom kole sa nenápadne prepracoval na nádejné pozície ďalší Komárňan Pavol Boroš. Slavo prehral o bod s Vierkou (NTS) a to isté sa pritrafilo Martine Gulkovej (NTS) s Lajčim. O tri body pre zmenu prehral Ivan Brodenec s Lydkou Králikovou. Pred posledným kolom boli s 5 bodmi Noro (NTS) a Daniel a ďalších šesť mohlo pomýšľať aj na víťazstvo so štyrmi bodmi.

Žiak pobil svojho učiteľa. Noro Vierku. A prehra, tesná, Daniela s Kajou zaistila Norovi prvé turnajové víťazstvo. V podstate doma. Turnajové víťazstvo Nora bolo otázkou času, veď už na minuloročných MS skončil štvrtý. Daniel mal najlepšieho Buchholza, a tak z päťbodových skončil najlepšie, na druhom mieste. Na úvod Daniel skonštatoval - po prevzatí fľaše za mottá - že potrebuje aj pohár. Tak si ho vybojoval. Tretia skončila Kaja a o jej pódiovom umiestnení rozhodlo dokonca skóre, pretože Roman mal rovnakého Buchholza. Takže pohár išiel do Bratislavy. Norovi okrem Pribinovho pohára, potlesku a bozkov putovala finančná odmena tritisíctristotridsaťtri jednocentoviek.

Najlepším nováčikom bol Adrián (PTS) o Buchholza pred Mariánom. No a Ivana s Kristínou z PTS majú čo trénovať. O chvíľu budú turnaje v Partizánskom, a takto opäť veľa vody nenamútia. Najprv bude 19. júna školský kvalifikačný turnaj a potom 4. júla aj kvalifikačný turnaj SSS. Vzdialený pozdrav z Prešova poslal Jaro Vernarský, ktorý pozýva na turnaj do Popradu. Turnaj sa uskutoční v deň volieb do Europarlamentu, 6. júna, tak si nezabudnite vybaviť voličské preukazy, tí, ktorí ta pôjdete.

Rasťo