Žilina

23. februára 2008

Miesto :  Rondel klub 23, Závodská cesta 6  (nižšia žltá budova v blízkosti kruhového objazdu).  Mapka
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:00
Organizátor :  Ivan Leitman    naruc@nextra.sk    0905 988800
Turnaj je pripravovaný spolu s Mestom Žilina.
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do pondelka 18.2. do polnoci. Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ináč bude považovaný za mäsožravca.
Inštrukcie pre motoristov :  TU

Snem :  V rámci obedňajšej prestávky sa uskutoční mimoriadny snem SSS.
Členský príspevok :  Na turnaji je možné zaplatiť aj členský príspevok na rok 2008, ktorého výška je 200 Sk.

Krížová tabuľka          Rekordy          Bingá
 



     Po dlhom zimnom spánku sa opäť otvorili súťažné scrabblovnice a zaznelo hrkotanie hracích kameňov. 23. februára 2008 v žilinskom Klube 23 Rondel začal prvý z tohtoročných 11 kvalifikačných turnajov. Na turnaji sa zúčastnila rovná tridsiatka hráčov, pričom zdravotné problémy a iné záležitosti nedovolili pricestovať ďalším. Do obeda sa odohrali 4 kolá a výborne si počínala Mirka Janikovičová, ktorá porazila najprv majstra Čiech Martina Sobalu a potom aj domáceho majstra Michala Vernarského. Po obede a krátkom sneme, na ktorom sa rozhodlo o presune sídla Spolku z Nitry do Martina a kozmeticky sa upravili stanovy Spolku, zavelila do útoku Vierka Jambrichová. Úvod jej nevyšiel podľa predstáv, avšak zvyšných 6 kôl nezaváhala. V šiestom kole porazila Nora Lančariča a v siedmom kole ďalšieho ašpiranta na víťazstvo Petra Lámera. Vybojovala si tak svoje ďalšie víťazstvo. Zároveň sa dostala na čelo bodovania o Pohár žilinského kraja, do ktorého sa započítajú ešte výsledky z Martina a Liptovského Hrádku.
     Poobedie nevyšlo dobre rozbehnutej Mirke, ktorá prehrala aj s Norom aj s Petrom a ostala tesne pod stupňami víťazov. Peter skončil nakoniec druhý a Noro tretí. Jedno víťazstvo si vybojoval i nováčik na turnajoch Miroslav Jelšík zo Žiliny.
     Poďakovanie patrí Mestu Žilina, ktoré opäť finančne pomohlo pri organizácii a Ivanovi Leitmanovi za spoľahlivé zabezpečenie vecí okolo turnaja. Najbližšie turnajové stretnutie sa uskutoční 15. marca v Prešove.

 Rasťo