LEHOTA

12. júna 2021

Celkové poradie Krížová tabuľka Pozvánka
Rekordy Bingá Kolá

Vôňa človečiny

Keď sa pred pár rokmi spustilo hrávanie scrabble na internetovej herni, vo vzduchu visela obava, či hráči budú mať chuť brázdiť Slovensko hore – dolu, aby si zahrali obľúbenú hru.

Chuť ostala.

Keď nás nedávno očiam nevideľné nebezpečenstvo uzavrelo v bezpečí domovov, herňa sa stala jediným miestom a útočišťom pre naše súťaženie na viac ako 24 týždňov.

V sobotu 12.6. sme sa mohli konečne stretnúť naživo, vidiac si aspoň polovice tváre, počuť hlas , či zažiť letmý dotyk . . .

Aj samotné scrabblovanie bolo dôležité, no mnohí z 27 účastníkov svorne tvrdili, že turnaj mal predovšetkým spoločenský a socializačný charakter, kde radosť z výhry bola až druhoradá (ale na chvíľu zaiste potešila )

Organizátorka Dáška v spolupráci so starostom obce Lehota otvorili dvere do kultúrneho domu, v ktorom sme sa cítili príjemne ako vítaní hostia.

V zákulisí sa celý deň nenápadne mihali dve usilovné včielky Stelka a Giulia, ktoré presne vedeli, čo treba robiť. Všetkého bolo akurát, okrem chutného obeda potešili škvarkovníky a štrúdle, lehoťanské vínko či komárňanské jahôdky.

Janko Vavák šéfoval za počítačom, za čo mu patrí vďaka.

Na turnaji súťažili aj tri domáce reprezentantky : Zdenka Dulajová, Vladka Chobotová a nováčička Evka DeNadai ; všetky tri sa zmestili na pódium určené pre obyvateľov obce Lehota. Blahoželáme!

Kvalifikačný turnaj sa podarilo vyhrať mne, po šiestich výhrach mi hrebienok zrazil v siedmom kole iba Janko Milan.

Druhý bol Michal Ivan a tretia Mirka Janikovičová – obaja s piatimi výhrami. Najúspešnejší nováčik – Ivanka Plesníková – skončila so 4 výhrami na 14. mieste. Slušný začiatok kariéry!

Obťažkaní srdečnosťou, vľúdnosťou ba aj hmotnými podarúnkami sme sa rozpŕchli domov tešiac sa na najbližšie podujatia tvárou v tvár.

Veľmi si prajem, aby všetky naše turnaje voňali človečinou aspoň tak ako v Lehote. Prehry a víťazstvá sú prchavé, no človečina je večná.

Eva Zahradníková