BRATISLAVA

8. februára 2020

 

2. ročník Veľkej ceny Starého Mesta v Scrabble


   8. februára 2020 sa uskutočnil kvalifikačný turnaj v Scrabble v Centre kultúry a vzdelávania G-19 na Patrónke pod patronátom starostky pani Zuzany Aufrichtovej.

   34 hráčov z celého Slovenska dorazilo do Bratislavy súťažiť o ďalšiu porciu kvalifikačných bodov, a jeden dokonca doletel toť z neďalekého belgického Gentu. Ivo Škavronka to mal časovo o niečo bližšie z tade ako Janka Jalčová z Humenného. Niekoľko predpokladaných bratislavských hráčov odrieklo svoju účasť z dôvodu, že ich ešte zadúšal žiaľ z Brexitu alebo ich jednoducho sklátila chrípka a ani pri písaní esemesiek ich nebolo počuť, čo boli na tom, ak nepoviem že zle, tak aspoň nie veľmi dobre.

   Medzi tými 35 hráčmi sa objavila aj nováčka Lenka Doležalová z ružinovskej mestskej časti Bratislavy, ktorá si vôbec neviedla zle, a takej Janke Jalčovej sa zo ŽIVŠIE(H)O za 96 bodov urobilo mdlo. Vyhrala 2 zápasy, aj nakladačku dostala od Iva Škavronku, ale páčilo sa jej, niečo nové sa naučila a snáď sa ešte ukáže, nielen na Patrónke.

   Zápasy boli také tradičné, tesné výhry, vysoké prehry, veď počas tých 119 zápasov sa kadečo prihodí, dobre to poznáte. Od začiatku išiel za svojim víťazstvom v turnaji jeden z organizátorov, Jožko Gajdoš, ktorý prehral až v poslednom kole. Potom už len čakal, kto v priamom súboji o debnu vyhrá, Marián Šimko alebo Vierka Jambrichová. Vyhral Marián a tým posunul Jožka na najvyšší stupienok a Vierku za seba na 3. miesto.

   V poslednom kole zahrala málo vídané 4 bingá v jednom zápase Dáška Jančurová, ktorá nebola vo forme. Vydýchol si Ivan Nosál, lebo prehra o vyše 300 bodov, keď nebola vo forme, je lepšia, ako keby vo forme bola.

   Každí účastníci si so sebou odniesli vecné ceny a dary od sponzorov a našich kamarátov, ktorými sú DHL, NICOLAUS, WALPER DRINKS, UNION, QSCERT, ILIV SK, Davidkovo koření – české korenie bez glutamanu a soli, BABABA, Poštová banka. Ďakujeme za podporu.

   Na záver sa radi poďakujeme pani starostke Zuzane Aufrichtovej, že prevzala patronát na turnaj a poskytla priestory v centre G-19, paniam, ktoré na nás dohliadli počas turnaja, a Mirke Pavlovej, ktorá musela lúštiť čarbanice v partiároch pre štatistiku a dohľadávať nezakrúžkované bingá.

   Veríme, že o rok opäť sa uvidíme aj v Bratislave.