Žilina

6. marca 2010

Miesto :  penzión JUNIOR, Hlinská 20/A (sídlisko Hliny), Žilina        MAPA
Čas : 
registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15
Organizátor :    Miroslav Smatana        mirosmatana@post.sk       0915 869 573
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 3.3. do polnoci. Keďže kapacita penziónu je obmedzená na 30 ľudí, prosím o včasné prihlásenie.
Strava :    1.  Mäso
                 2.  Bezmäsité jedlo

Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov a cestujúcich :  TU
Ubytovanie :  priamo v penzióne. Bližšie informácie na www.penzionjunior.sk

Systém hry :  2 minúty na ťah

Súťaž :  Predseda SSS vyhlasuje súťaž o belgickú čokoládu. Vyhrá ju ten, kto presne uhádne, koľko hráčov bude na žilinskom turnaji. V prípade viacerých správnych odpovedí si sladkú odmenu odnesie prvý z presných hádačov. Tipy posielajte na adresu 
Michalka.Rastislav@zsr.sk
Nášepok: v minulých ročníkoch bola účasť v Žiline 49, 46, 30 a 29 hráčov.


1. miesto :  Noro Lančarič
2. miesto :  Michal Vernarský
3. miesto :  Erika Tomková


KRÍŽOVÁ TABUĽKA       KOLÁ         REKORDY       BINGÁ


Žilina s vysokou účasťou

Na žilinských Hlinách sa 6. marca stretlo opäť najviac súťažiacich v kvalifikačných turnajoch. Znovu nás zastrešil žilinský primátor Ivan Harman a Mesto Žilina. V Žiline hral aj GoodBye, a teda nepárny počet hráčov. Po dlhšom čase si prišla zahrať aj Anka (Heda) Skalková, ktorá mala presný tip na počet účastníkov a zobrala si belgickú čokoládu. Nielenže uhádla, že na turnaji bude 31 hráčov, ale na 31. mieste aj sama skončila. Ako na záver skonštatovala, akoby doteraz ani Scrabble nehrala, vyhrala akurát s GoodByeom.

Svoje spanilé ťaženie začala Erika Tomková výhrou nad Evkou Zahradníkovou. To že Peťo Skalka je ťažký súper, si opäť preveril silový trojbojár Peter Lámer a iba o tri body vyhral. Raz za čas si príde zahrať Ivan Leitman a ani tento rok domáci turnaj neobišiel, akurát rozbeh bol trochu pomalší. Z Komárna prišiel aj Marián Koleno a z Blavičky Evka Ďurechová.

V druhom kole Ivan Pastucha nestihol ani hodiť uterák, bolo by to asi menej bolestivé ako dostať šesťstovku a utrpieť prehru najväčším rozdielom v turnaji. Ale s Michalom Vernarským to majú ťažšie aj lepší hráči, a tých od Ivana až tak veľa nie je (podľa Screlo pred turnajom 11). Organizátor Miro Smatana sa potrápil s Evkou Ďurechovou, ale záver mu vyšiel o štyri body. V treťom kole sa predviedol aj ďalší z nepravidelných účastníkov - Robo Soták z Nitry (čerstvo zasnúbený). Spolu s Rasťom Michalkom (ten nie je zasnúbený) urobili rekord v najvyššom spoločnom skóre, Robo bol ten, ktorý sa snažil viac a prispel väčším percentuálnym podielom. Pred obedom boli odohrané štyri kolá, ako už býva zvykom. Bez prehry ostali Vierka Jambrichová a Noro Lančarič, po obede išli na jednotku. S jednou prehrou boli ešte ďalší ôsmi hráči. Po obede ostal bez prehry už len Noro. S jednou prehrou už len piati hráči. Evke Zahradníkovej ako dovtedy nešlo, tak sa jej zadarilo a Rasťo dostal nakladačku. V šiestom kole po dlhšom čase prišla remíza, Zdenka Žakovičová ešte kontrolovala, či nenájde niekde skrytý bod, ale s Lydkou Králikovou to ostalo na remíze. Ivan Pastucha skúsil čo-to zamiešať tam hore, ale s Norom sa dostal do rekordných tabuliek aj za prehru najmenším rozdielom, tak ako i Robo Soták za prehru s Tomášom Vernarským. V siedmom kole „víťaznú“ trojku doplnila Majka Slezáková za prehru s Ivanom Leitmanom. Majka predtým ešte tesne vyhrala o šesť bodov s Martou Fornerovou. A Noro bojoval o výhru do posledného kola. Jaro Vernarský mal možnosť pomôcť Michalovi, ale Noro nedal nič na Jarove skúsenosti, víťazstvá, poháre a tituly a výhrou o 140 bodov získal turnajové víťazstvo bez straty kvetinky. Tesný súboj o druhé miesto zviedli Michal a Erika. I napriek prehre si Erika Tomková zaknihovala svoje prvé pódium, z ktorého mala nielen ona veľkú radosť. Prvú desiatku uzatváral Robo Soták a druhú a štvrtú desiatku otvárali Skalkovci. Slavo Kohútik si po Prešove napravil chuť 13. miestom. Zaujímavé bolo 17. miesto Evky Zahradníkovej a 27. miesto Rasťa Michalku, pričom boli jediní hráči, ktorých skóre v položke 'dostal/a' bolo viac ako tritisíc. Miro Vaňo skončil 19. Posledným bodovaným sa stal Ivan Leitman a prvým nebodovaným Marián Koleno. Radosť z umiestnenia neskrývala Majka Blašková spolu so sestrami Milkou a Zdenkou, všetky tri skončili lepšie ako predseda. Na tom sa tiež dobre bavila Evka Ďurechová, ktorá skončila hneď za ním. Na turnaji bolo položených sedem stoviek, pričom v šiestom kole ich bolo 4 kusy, medzi nimi aj Erikina vagónka v prvom ťahu.

Teraz nasleduje veľkonočná prestávka a na 1. mája, počas Dní mesta Košice, Košičania privítajú účastníkov 6. kvalifikačného turnaja.

Tak hor sa do Košíc, hlavne bezpečne.

Rasťo