Partizánske

5. júla 2008

Miesto :  Penzión Kalinka, časť Malé Bielice             Mapa1     Mapa2
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15,  predpokladaný koniec o 16:30
Organizátor :   Erika Tomková         erika.tomkova@gmail.com        0905 773563
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 4.7. do 24:00
Štartovné :  členovia SSS a ČAS 250 Sk, nečlenovia 300 Sk, všetky deti do 15 rokov a dôchodcovia 250 Sk.
V štartovnom je zahrnutý obed, občerstvenie (pagáčiky, chlebíčky), káva a nealkoholické nápoje.
Priebeh hry :  7 zápasov, každý zápas trvá 40 minút
Strava :
    1.  bravčové na prírodno, opekané zemiaky
                 2.
  cestovinový šalát s hydinovým mäsom
                 3.  zapekaná brokolica, varené zemiaky

Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov :  TU
Ubytovanie :  zabezpečí organizátor (treba napísať čo najskôr mejl).
Voľný čas : 
Súčasťou penziónu je bazénik, kde sa po urputných slovných bojoch môžete osviežiť. Kúsok od Kalinky sa nachádzajú kúpele Malé Bielice a je tu aj športové letisko s vyhliadkovými letmi (lietadlá, vetrone, rogalá).

POZVÁNKA

Heslo turnaja :   CYNIK NALIAL KRAVE
Heslo NA CYRILA V KALINKE vyriešili štyria scrabblisti, prvý bol Roman Heriban.

KRÍŽOVÁ TABUĽKA        REKORDY      BINGÁ


     Na Cyrila v Kalinke. To bolo nielen heslo turnaja, ale aj nefalšovaná realita. Presne na sviatok Cyrila a Metoda sa v penzióne Kalinka pri Partizánskom stretlo 16 scrabblistov a dvaja pomocníci na 7. kvalifikačnom turnaji. Po vzájomnom zvítaní sa predstavila organizátorka Erika Tomková jedného nováčika - gymnazistku Kristínu Pečovú, víťazku školského turnaja. Potom vyhodnotila heslo turnaja, kde spomedzi štyroch správnych riešení bol najrýchlejší Roman Heriban. Za svoju snahu dostal chutnú čokoládu. Napokon predseda Rasťo zahrkal notebookom a ten mu vyhodil osem dvojíc do prvého kola. Namiesto pagáčikov sa súťažiaci počas prestávok mohli občerstviť sladkosťami rôznych druhov. Po štvrtom kole, kedy sa už dalo tušiť, že v konečnom poradí budú aj prekvapenia, priniesla úradujúca čašníčka štyri druhy jedál, každému podľa svojej chuti. K obedu pivko, kávička, koňačik, sem-tam aj cigaretka - fúúúj. Pred posledným kolom, keď znovu udreli hlady, potešili hráčov dva druhy obložených chlebíčkov. A potom posledný zápas, posledné bingá.
     Na turnaji sa najviac darilo Michalovi Vernarskému, ktorý so šiestimi výhrami obsadil 1. miesto. U Vernarských sú takéto umiestnenia obvyklé. Už menej obvyklé je druhé miesto Mirky Janikovičovej, ktorá si ho vybojovala taktiež šiestimi výhrami. Je to zatiaľ jej najlepšie umiestnenie v profesionálnej scrabblistickej kariére. Tretí skončil Ivan Leitman. Tak pre neho, ako aj pre Mirku to bude prvý zápis do Zlatej tabuľky SSS. Troštičku menej sa darilo trojnásobnej víťazke v tohtoročných kvalifikačných turnajoch Vierke Jambrichovej, ktorá skončila na 5. mieste. Ešte tri stupienky pod ňou pristal Jaro Vernarský. Zo zahraničia nás prišiel navštíviť Zbyněk Burda, tomu sa ušla 14. priečka. Z rekordov môžeme spomenúť najvyššie spoločné skóre 929 bodov. To bolo dosiahnuté zhodne až v troch kolách a vždy v tom mala prsty Viera Jambrichová. Tá mala aj najvyššie skóre jednotlivca - 575 bodov. Najhodnotnejší ťah položil Jaro Vernarský
; slovo nelogaj(ú) mu prinieslo 212 bodov.
     Po rozdaní diplomov nasledovalo spoločné fotografovanie pri bazéniku a rozlúčka. O tri týždne sa stretneme v Detve pri pálenke Jožka Krnáča.

Ľubo