Banská Bystrica

5. apríla 2008

Miesto :  Účelové zariadenie Úradu vlády SR, Komenského 22.    Mapka    Detail
Čas :  registrácia od 8:15, začiatok turnaja o 9:00
Organizátor :   Magdaléna Gažíková         mgazikova@gmail.com        0907 521413
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do stredy 2.4. do polnoci.
Strava :    1.   3 druhy mäsa, ½ ryža, ½ opekané zemiaky
                 2. 
 vegetariánske jedlo bude dohodnuté v sobotu ráno
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov :  TU
Ubytovanie :  v prípade potreby zabezpečí organizátor

Krížová tabuľka
     Rekordy     Bingá


 

Turnaja sa zúčastnilo 37 hráčov. Prvé miesto získal Peter Lámer, na druhom mieste skončila Vierka Jambrichová a na treťom Michal Vernarský.

Evka Zahradníková vytvorila výnimočný rekord, keď slovo OBLÔČ(I)KA položila na 9-násobok a získala tak v jednom ťahu 302 bodov.


A teraz podrobnejšie :

     Piateho apríla sa stretlo 37 hráčov v Banskej Bystrici, aby ukázali, čo nového sa naučili od ich poslednej turnajovej účasti. Podaktorí, ako Zbyněk Burda, začali cestovať už deň vopred, aby stihli začiatok turnaja.Pri zastávke na Jesenskom vŕšku malo pár hráčov problém nájsť miesto turnaja, nakoľko tam prebieha čulý stavebný ruch a oblasť je dosť pozmenená. Jedným z takých (vrátane mňa) bol nováčik Marcel Makovník z Veľkého Krtíša. Deviatak Marcel má odohrané množstvo zápasov na portáli herna.net, ale chcel spoznať súperov aj naživo. Keďže nás bol nepárny počet, tak mal v prvom kole voľno a mohol sa prizerať a priúčať pri Evke Zahradníkovej a Kike Gendiarovej.

     V druhom kole Vierka Jambrichová poukladala všetky možné i nemožné písmená tak, že Peter Modránszky sa nestíhal čudovať. V treťom kole prvýkrát vôbec Stela Moznerová porazila vicemajstra Jara a mala z toho náramnú radosť. Takisto prvýkrát sa z výhry tešil Marcel.
     V štvrtom kole najviac zaujala deviatka „oblôčika“ Evky Z. za 302 bodov. A v piatom kole si Kaja Nemčoková zahrala s BYE-om (čítaj Bajom) a mohla tak pripravovať spolu s Jankom Vavákom tabuľky turnajových rekordov, žolíkov a bíng.
     V šiestom kole sa stretli aj majster Michal s vicemajstrom Jarom s dobrým koncom pre majstra.
     No a v poslednom kole si zopakovali priamy súboj o prvé miesto Vierka s Petrom Lámerom. Na rozdiel od Žiliny sa mu tentokrát darilo viac a pri rovnakom počte víťazstiev mu bol priaznivo naklonený aj Buchholz. Peter si tak prvýkrát vychutnal turnajové víťazstvo a Vierka potvrdila svoju kvalitu druhým miestom.
     Pri poslednom hracom stole sa Norovi Gažíkovi darilo proti Ľubovi Mazánovi a naložil mu rozdiel viac ako 300 bodov.
     Na treťom mieste skončil Michal Vernarský a pekné, i keď nepopulárne štvrté miesto, si vybojovala Magda Gažíková. Do Komárna si 7. a 17. miesto odniesli Paľo Boroš a Kika. Darilo sa Daši Paulisovej a Oľge Dvorskej, ktoré skončili na 9. a 10. mieste. Marcel nakoniec s tromi víťazstvami skončil devätnásty a Stela po prešovskom druhom mieste obsadila dvadsiatedruhé.

     Za výborne pripravený banskobystrický turnaj (ako vždy) sme poďakovali Gažíkovcom. Scrabblovnice, partiáre a hodiny putovali do Bratislavy, kde sa 26. 4. počas Dňa otvorených dverí bude bojovať o nehynúcu slávu.

Rasťo