Bratislava

26. apríla 2008

Miesto :  reštaurácia Átrium, Dr. Vladimíra Clementisa 10,  BA - Ružinov         Mapka
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15
Organizátor :  Martin Mozola        mozola.martin@slsp.sk       0904 836782
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 22.4. do polnoci.
Strava :    1.  Gordon bleu
                 2. 
Vyprážaný karfiol
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Nebude chýbať ani štrúdľa a obložené chlebíčky.
Inštrukcie pre motoristov a cestujúcich :  TU
Ubytovanie :  v prípade potreby zabezpečí organizátor

Po dlhšom čase aj Heslo turnaja a Pozvánka a lá Augustín.

Heslo :   BIBAS  NEDRAL  JUNCA.

Pozvánka
 

Krížová tabuľka     Rekordy     Bingá


V Bratislave si medzi 27 súťažiacimi najlepšie počínal Miro Vaňo. Na druhom mieste skončila Dadka Bizoňová a na treťom Vierka Košalková.

Heslo turnaja, ktoré sa viacerým hráčom zdalo ťažké, malo viac riešení :
          NEDBAJ  SILU  BRANCA     alebo    SRDCE  AJ  BUBLANINA
Správnym riešením však mala byť veta, ktorá súvisí s našou hrou, teda  SCRABBLE  NA  DUNAJI.

********************************

     Na výročie Černobyľskej tragédie a zároveň počas víkendu Otvorených dverí v Bratislave sa zišli scrabblechtiví v reštaurácii Átrium v Ružinove, aby potrápili mozgové závity a slovenčinu ako takú. Na toto podujatie ich pozývala péčok plná pozvánka plejer(I)vana.

     Na druhý pokus sa podarilo dôjsť aj Zuzke Revayovej, ktorá proti pôvodným zámerom nemohla dôjsť do Žiliny. Taktiež sa prišla predstaviť Kristína Ritterová a ani jej prvé vystúpenie nebolo také márne. Pôvodnú predstavu predsedu o miniturnaji železničiarov v Bratislave narušila ich neúčasť a nakoniec došiel iba neprihlásený nováčik Ivan Štecko, ktorý mimochodom sedí o štyri kancelárie vedľa od predsedu. Na konci turnaja Ivan skonštatoval, že turnajové hranie Scrabble je neporovnateľné s relaxačným, ktoré praktizuje doma. Nováčikovia, to chce tréning a pravidelnú účasť na turnajoch. Pokračujeme v Martine, Poprade a Partizánskom. Všetko ľahko dostupné ciele.

     Hneď úvodné kolo bolo vcelku napínavé. Vierka Jambrichová tesne porazila Mariána Šimka, Roman Heriban nenašiel recept na Makovníka (Marcela), Peter Dobrodenka veľmi dobre radil novicke Zuzke Revayovej a takisto Mirka Janikovičová Kristíne Ritterovej z Topoľčian. V súboji Ivanov Nosál s prehľadom kontroloval Štecka.
     V druhom kole sa predseda išiel pozrieť na prvý stôl, ako to tam chodí, ale lepšie by urobil, keby ostal sedieť doma. Majsterka Slovenska z roku 2005 s prehľadom položila o dve tretiny viac ako on. Kristína dala okúsiť trpkosť prehry minuloročnému bratislavskému víťazovi viťúzovi Ľubošov Čulenovi.
     V treťom kole vybojoval Miro Vaňo ťažký súboj s Dadkou Bizoňovou a to ešte netušil, že z kvalitnej enklávy Nitrianok to bol iba jeho prvý súboj z troch ďalších.
     Vo štvrtom kole sa po tretíkrát v tomto ročníku stretli Vierka Jambrichová s Petrom Lámerom a opäť to bol súboj do posledného ťahu dovtedy neporazených hráčov a tentokrát ťahal za kratší koniec Peter, podobne ako v Žiline. Jednoducho na striedačku.
     Po obede prišiel málo vídaný neúspech u Vierky J.: z troch zostávajúcich zápasov už nevyhrala ani jeden, čo sa poobede podarilo aj predsedovi a manželom Backovcom. Miro V. opäť vydrel jedno cenné víťazstvo proti Vierke J., odpisy hovorili v prospech Petra Lámera a pre zmenu recept na Makovník(a) si musela vypýtať Kaja Nemčoková.
     V šiestom kole konečne zabodoval najmladší Marek Karas a aj šachista Ivan Štecko.
     V poslednom kole bolo potrebné hľadať recept nielen na Marcela, čo sa nepodarilo Martinovi Mozolovi, ale aj na Mira Vaňa, a to sa nepodarilo do sedmice ani Norovi Lančaričovi. Svoje kvality potvrdila Vierka Košalková proti Petrovi Lámerovi, ktorému spoluhráči zagratulovali k titulu majstra Slovenska v silovom trojboji (tlak, drep, mŕtvy ťah – okolo pol tony).

     V konečnom súčte teda vyhral bez straty kvetinky Miro Vaňo z Kroměříža, čo bolo po prvýkrát víťazstvo občana iného štátu, i keď stále roduverného Slováka. Druhé miesto obsadila Dadka Bizoňová s diabolsky aktívnym skóre 666 bodov a tretie miesto aktívnym skóre a ešte aktívnejším Buchholzom Vierka Košalková. Silu z Nitry potvrdila najlepším Buchholzom a šiestym miestom Vierka Jambrichová. Širokú plejádu desiatich so 4 víťazstvami uzatváral Ľuboš Čulen na pätnástom mieste.

Nováčikovia sa predviedli v peknom svetle, keď Zuzka i Kristína dokázali zabodovať 2x a Ivan 1x. Po vyše roku sa predviedol i Martin Mozola, ale v jeho prípade sa ukázalo, že v súčasnosti sa viac venuje hraniu s potomstvom, ako hraniu scrabble.

O tri týždne sa teda uvidíme po prvý krát v Martine.

Rasťo