Zlaté Moravce

21. novembra 2020

Druhý kvalifikačný turnaj sezóny prekvapoval od začiatku do konca

Prvé čo nám (konkrétne Evke) udrelo do oka bolo, že v prvom kole vyhrali všetci nasadení (t.j. všetci papieroví favoriti). Inými slovami, hneď na úvod turnaj prekvapil tým, že neprekvapil. Vo výsledkoch to vyzeralo, ako keby aj SWIPS chcel dodržať covidové pravidlo o šachovnicovom sedení - pozri obrázok. Neviem ako vy, ale z organizátorov taký turnaj nevedel v pamäti vyloviť nikto.

sedenie

Snáď najväčším prekvapením bolo určite víťazstvo contesy, ktorej ešte raz srdečne blahoželáme k historicky prvému triumfu! Je výnimočný nielen pre Majku samotnú, ale aj objektívne. Veď ako často sa stáva, že niekto prehrá prvé kolo, a potom vo všetkých zvyšných vyhrá? To nie je samozrejmosť ani u hráčov s vyšším SCRELO než 20-tej nasadenej Majky Ponickej (1687). Ak by chcel niekto hovoriť o šťastí, určite - bez toho neuspeje nikto. Ale pripomeňme si, že na ceste za úspechom zdolala contesa štyroch zo siedmich najvyššie nasadených (Nestastie, Bochini, ezahradka, Checkmate)! Keď vám osud bez okolkov postaví do cesty Nestastie, a vy ho prekonáte - nič iné ako šťastie si nezaslúžite. Takže asi takto to bolo ;)

Prekvapenie priniesli aj doplnkové súťaže. Všetky súviseli s kladením bíng. To preto, lebo Rada už skôr rozhodla, že v tejto sezóne budeme hrať Bingostar - dokonca dve samostatné súťaže (online a živú). Pred jej definitívnym nastavením a vyhlásením však podrobila revízii kritériá, ktoré by v Bingostar mali rozhodovať. Pohrávali sme sa s myšlienkou zohľadniť počet žolíkov, potom aj počet partií - aby sme napokon dospeli k záveru, že zatiaľ bude najlepšie ponechať systém taký, ako bol doteraz (a síce že rozhoduje absolútny počet bíng a potom body za bingá - nič iné). Niektoré kritériá, s ktorými sme pracovali, sme však vytiahli do samostatných súťaží - aby sme otestovali, ako fungujú v praxi.

Štyri doplnkové súťaže k Bingostar boli vyhlásené takto:

  1. B / P (počet bíng / počet partií):  +30 dní na herna.net
  2. B - Ž (počet bíng - počet žolíkov): +30 dní na herna.net
  3. BZB / B (priemerná hodnota binga): +30 dní na herna.net
  4. Bingostar ZŤP: +30 dní na herna.net
  5. (spomedzi hráčov s najnižším počtom bíng - vyšším než 0 - vyhráva hráč s najlepšou priemernou hodnotou binga)

Ako to v takýchto prípadoch býva, objavila sa aj otázka či obava, či to nevyhrá ten istý hráč (najmä tie prvé tri kategórie). Predsa len, malo by ísť o najlepších pokladačov bíng, iba rôzne pohľady na vec.. Viete ako to dopadlo? Zo 4 súťaží vzišlo 5 rôznych víťazov. Turnaj neprestáva prekvapovať ;)

Tu sú výhercovia: megabit, EXOT, andika (predĺženie predplatného na herni o 30 dní), husle a Nestastie (po 15 dní, delená cena). Kompletné výsledky v priloženom súbore. Gratulujeme!

V ONLINE Bingostar ako takej si najviac prilepšili megabit (9 bíng), veve (8) a vannius (7). Stav súťaže nájdete tu a onedlho aj na webe SSS.

Pre mňa osobne bolo milým prekvapením a ďalším dôkazom zvláštnej aury okolo tohto turnaja aj to, že každý z 34 účastníkov položil aspoň 1 bingo! Nemám naštudovanú celú históriu, ale odkedy okolo spracovania bíng chodím (od minulej sezóny), sa to nestalo. Vždy bolo zopár hráčov, ktorí bingo nedali.
Tých prekvapení a zvláštností bolo ešte viac, ale hádam už nateraz stačilo ;)

Takže ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili a svojim dielom prispeli k tomuto zvláštnemu a milému turnaju a jeho úplne hladkému priebehu, a teším sa na ďalší.

Čo prekvapilo vás? Kľudne napíšte rovno na Facebook (tento článok dávam ako Poznámku aj tam), alebo mailom na large@hramescrabble.sk.