PARTIZÁNSKE

30. marca 2019

 

JARNÝ TURNAJ V PARTIZÁNSKOM


   Poslednú marcovú sobotu žilo Slovensko predovšetkým druhým kolom prezidentských volieb, čo v kombinácii s príjemným jarným počasím mohol byť dôvod pre o čosi nižšiu účasť v porovnaní s minuloročným turnajom v Partizánskom. Do reštaurácie Ulita na ôsmy turnaj sezóny zavítalo napokon 28 scrabblistov. Hráčov privítala organizátorka Erika Tomková, ktorá okrem cien pre víťazov pripravila pre každého hráča veľkonočný šibák a pre hladošov koláče a pagáče. Turnaj spestrili aj heslá turnaja v podobe prešmyčiek, ktoré boli dve - VITAJTE V PARTIZÁNSKOM a MIEŠOK VO VÝŠKE OČÍ. Z tých, ktorí zaslali riešenie, boli vyžrebovaní a odmenení Janko Milan a Patrik Pinter.

   V turnaji sa najviac darilo Peťovi Lámerovi, ktorý prehral jedinú partiu v druhom kole s Mišom Ivanom a potvrdil tak postavenie najvyššie nasadeného hráča. Peťo aj vďaka 12 vytiahnutým žolíkom v siedmich partiách nahral 3 401 bodov a položil 9 bíng. Na druhom mieste a po prvýkrát na medailovej priečke skončila Majka Ponická. Majka hneď na úvod zaskočila Evku Zahradníkovú, potom zdolala aj organizátorku Eriku a Jožka Porembu a na záver v dvoch tesných partiách vyhrala o tri body nad Majom Hencom a Ivom Brodencom. O treťom mieste pri vyrovnanom Median Bucholze rozhodlo až ďalšie kritérium – sumárne ELO, ktoré prisúdilo tretiu priečku Jožkovi Gajdošovi, štvrtú Patrikovi Pinterovi a piatu Jožkovi Porembovi. S piatimi výhrami skončili ešte šiesty Ivan Pastucha a siedma Mirka Janikovičová. S ôsmou priečkou a štyrmi výhrami bola určite spokojná Iveta Zaťovičová, naopak podľa predstáv sa nedarilo Ivovi Brodencovi (19.) či Zdenke Žákovičovej (21.) a po výbornom začiatku ani Mišovi Ivanovi (14.) a Majovi Hencovi (15.), všetci menovaní si pripísali po tri výhry. Rekordné tabuľky sa výraznejšie neprepisovali. Najlepší ťah zaznamenala Majka Slezáková slovom BALÓNOVÝ za 113 bodov, Zdenka nahrala v prvom kole 598 bodov a Peťo L. s Patrikom nahrali spolu 976 bodov.

   Ďakujeme Erike za vydarený turnaj, najbližšie sa stretneme V Liptovskom Hrádku na vykladacích majstrovstvách a o rok snáď znova v Partizánskom.

      Ivan Pastucha