OSRBLIE

25. mája 2019

 

TURNAJ V OSRBLÍ


   V prvý pekný a teplý deň po dvoch týždňoch chladu a dažďa by každý mohol mať problém obetovať sedem hodín sedeniu nad písmenkami J. Preto chcem v prvom rade poďakovať všetkým 26 hráčom a Monike, že ma nenechali v tom hoteli samotného. Atmosféru okrem pekného interiéru dotvárali aj slané slimáky od contesy Majky, polomské štrúdle od Hanky a Márnosť Šedivá za oknami.

   Prvé ceny sa rozdeľovali ešte pred prvým zdvihnutím mieška do výšky očí. Organizátor totiž vyhlásil písomnú súťaž – bolo treba nájsť bingá z písmen SCRABBLEOSRBBLIE. Za 36 platných slov získal jednu cenu Ivan Pastucha a druhú losovaním Erika Tomková.

   O znepokojenie favoritov sa v prvom kole postarali Majka Ponická, Ivan Brodenec a Paľo Boroš. Vilo Šnábel položil slovo GITOVANIAM za 203 bodov, a tým v predstihu pozbieral takmer všetky rekordy turnaja. Schopnosť prekvapiť si udržal Ivan Brodenec aj v druhom kole, tentokrát sa k nemu pridal aj Miro Kiss. Z ďalších bojov sa podarilo víťazne vyviaznuť najčastejšie Ivanovi Pastuchovi a Jarovi Vernarskému (celkom 6x), stredný buchholz bol však vľúdnejší k Ivanovi, a tak odsunul Jara na druhé miesto. Z 5-bodových (Evka Zahradníková, Erika Tomková a Rasťo Michalka) sa na tretie miesto až lepším priemerným ELO súperov vyšvihla Evka.

   Kto nebol spokojný s podporou šťasteny, či so svojím umiestnením, mohol nájsť zadosťučinenie aspoň v parádnom prostredí, naozaj chutnom obede alebo aspoň v možnosti prísť si skúsiť opraviť svoj výsledok k Dáši Jančurovej na turnaj pod Zobor 15. júna.

   Uvidíme sa tam, priatelia.

      Jano Milan