Systém kvalifikácie na majstrovstvá sveta v anglickom scrabble 2014

Majstrovstvá sveta v anglickom Scrabble (2014 Scrabble Champions Tournament) sa v roku 2014 uskutočnia v Londýne v termíne 19.-23. novembra. Slovensko predpokladá vyslať 1 zástupcu, ktorý vzíde z národnej kvalifikácie usporiadanej Slovenským Spolkom Scrabble.

Kvalifikácie sa môže zúčastniť ľubovoľný záujemca o hru Scrabble v anglickom jazyku. Na Majstrovstvá sveta v anglickom Scrabble bude vyslaný občan Slovenskej republiky.

Kvalifikácia bude pozostávať z troch kvalifikačných turnajov –
- 12.7. 2014, Ružomberok
- 9.8. 2014, Bratislava
- 30.8. 2014, Košice

Systém hry: švajčiarsky systém, 7 kôl, 2x25 minút, šachové hodiny, podľa pravidiel WESPA (verzia 2.0). V prípade nižšieho počtu kôl po odohraní každého s každým sa pridá jedno kolo o konečné umiestnenie v ktorom sa stretnú prvý s druhým, tretí so štvrtým, atď.

Boduje sa poradie na prvých desiatich miestach podľa nasledovného kľúča

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
13
11
9
7
6
5
4
3
2
1

Do celkového poradia kvalifikácie sa započítavajú dve najlepšie umiestnenia. Pri rovnosti bodov dvoch alebo viacerých hráčov rozhoduje: - najlepší dosiahnutý výsledok na niektorom turnaji - vzájomné zápasy zo všetkých turnajov - skóre zo všetkých vzájomných zápasov - body zo všetkých turnajov

U dvoch najvyššie umiestnených hráčov, ktorí sú zároveň občanmi Slovenska, sa porovnajú ich vzájomné zápasy a hráč s lepšou bilanciou postúpi na majstrovstvá sveta. V prípade vyrovnanej bilancie rozhodne o postupujúcom dodatočný zápas, ktorý odohrajú po skončení posledného turnaja v Košiciach. V prípade remízy v tomto zápase rozhodne skóre zo všetkých vzájomných zápasov.