Partizánske

2. júla 2011

Miesto :  Penzión Kalinka, časť Malé Bielice, Partizánske             Mapa1     Mapa2     Mapa online
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15,  predpokladaný koniec o 16:30
Organizátor :   Erika Tomková        erika.tomkova@gmail.com       0905 773563
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 29.6. do 24:00
Štartovné :  členovia SSS a ČAS 8 eur, nečlenovia 10 eur, všetky deti do 15 rokov a dôchodcovia 8 eur.
V štartovnom je zahrnutý obed, obložené chlebíky, káva a nealkoholické nápoje.
Priebeh hry :  7 zápasov, každý zápas trvá 40 minút
Strava :
    1.  Mäso z domácej hydiny na prírodno, ryža, obloha
                 2. 
Vyprážaný syr, opekané zemiaky, obloha
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov :  TU
Ubytovanie :  zabezpečí organizátor (treba napísať čo najskôr mejl). Je možné sa ubytovať aj priamo v penzióne Kalinka.

Heslo turnaja :   ESENBÉ VEZIE NAŽIVO
Riešenia posielajte do 1. júla do 20:00 na adresu  sit.scrabble@gmail.com
Zo šiestich riešiteľov hesla OSVIEŽENIE V BAZÉNE bola najrýchlejšia Sylvia Šnábelová a získala knihu Gélové sviečky - ako na ne
?

Na poháre pre víťazov prispel sumou 50 eur primátor Partizánskeho Jozef Božik. Ďakujeme.
Cédečka od Laca Gulika pre každého účastníka, niekoľko kníh v angličtine a folklórnu hudbu venoval Július Pečo z firmy Fatra Izolfa.
Hráč, ktorý vytvorí najhodnotnejšie slovo zo základu bazén, bude mať vstup do bazéna zobrazeného nižšie zdarma. V prípade, ak nebude mať záujem, vyberie si jednu z kníh.

Voľný čas :  Súčasťou penziónu je bazénik, kde si po urputných slovných bojoch môžete zaplávať. Kúsok od Kalinky sa nachádzajú kúpele Malé Bielice a je tu aj športové letisko s vyhliadkovými letmi (lietadlá, vetrone, rogalá).

               


1. miesto :  Roman Heriban
2. miesto :  Peter Lámer
3. miesto :  Ivan Pastucha


KRÍŽOVÁ TABUĽKA     KOLÁ          REKORDY     BINGÁ


     Víkend plný scrabble

Na kvalifikačný turnaj v meste obuvi sa prví záujemcovia začali zliezať už v piatok. Bratislavčanky Majka, Marta a predseda Rasťo sa dopravili osobným autom na salaš Kostrín, kde sa stretli s organizátorkou Erikou, sprostredkovateľkou sponzorských cien Mirkou a šoférom Ľubom. Po výdatnej večeri a oslave Mirkiných narodenín sa scrabblisti odobrali na ďalší salaš s názvom Salaš, nachádzajúci sa pod horou na okraji Partizánskeho. Tam mali traja cezpoľní vybavené prechodné ubytovanie. Rasťo to mal ťažké: dve dámy v najlepšom veku mu po celú noc nedopriali ani chvíľku oddychu. Po búrlivej noci každému dobre padli teplé raňajky u Mirky. Potom sa už na štyroch kolesách odobrali do reštaurácie Kalinka. Posledné dva roky boli partizánske boje v základnej škole, teraz sa turnaj vrátil na pôvodné miesto činu.

V Kalinke sa po odhlásení dvoch hráčov nakoniec zišlo 29 scrabblistov. Na svoje si teda prišiel aj virtuálny Bye. Ponajprv však bol odmenený riešiteľ hesla turnaja, ktoré tentoraz znelo Osvieženie v bazéne. Zo šiestich riešiteľov bola najrýchlejšia Sylvia Šnábelová a odniesla si knihu Gélové sviečky. Po prvých kolách potešili cukrovkou neobdarených hráčov domáce koláčiky ochutené tromi druhmi plnky. Káva, nedozierne množstvo nápojov, dobrý obed a neskôr i obložené chlebíčky uspokojili gastronomické potreby snáď všetkých scrabblistov. Dve malé slečny, ktoré prišli spolu s maminami scrabblistkami, využili počas turnaja prítomnosť bazénika a do sýtosti sa v ňom vybláznili. Deň predtým sa v penzióne ubytovali a služby wellness centra využili aj Šnábelovci.

A čo priniesol dnešný turnaj? Nuž, hlavne prekvapenia. Na prvom mieste so siedmimi výhrami skončil Roman Heriban, ktorému sa takéto umiestnenie podarilo vybojovať prvýkrát a mohol sa odfotiť s 24-karátovým zlatým pohárom v ruke. Striebro získal žhavý adept na Slovenský pohár Peter Lámer a bronz sa ušiel Ivanovi Pastuchovi. Nováčik Peťo Slivka a nadšená scrabblistka Veronika Pullmannová sa potešili výživnej čokoláde. Všetci účastníci dostali dévedéčka s dobrodružnou cestou Partizánčana Ladislava Gulika po Indonézii, niektorým sa ušla aj folklórna hudba, desiatim najlepším navyše kniha už spomenutého cestovateľa Gulíka. Slovo turnaja bazén položil Jožko Mráz. Keďže nemal so sebou plavky a na ostro sa mu do bazéna nechcelo, odniesol si aspoň knižku o novej japonskej hre Kakuro (podobnej Sudoku).
           Z rekordov načim spomenúť výhru najväčším rozdielom 214 bodov (Jambrichová - Horváthová M.), najhodnotnejší prvý ťah (Heriban – obeťami – 94 bodov) a najhodnotnejší ťah turnaja (Pastucha – poplaťme – 107 bodov), ktorý i keď neplatný, bol súperkou uznaný. Súčasné pravidlá totiž dovoľujú za najlepší ťah turnaja vyhlásiť aj neplatné slovo. Najviac bíng - až 9 - položila Viera Jambrichová.

           Po spoločnej fotografii a fotografii víťazov sa hráči začali pomaly rozchádzať do svojich bližších i vzdialenejších príbytkov.
Nadšenie zo slovnej hry však piatkovú trojicu hostí a trojicu domácich neopustilo ani po turnaji. Po kratšej prechádzke si večer opäť sadli ku scrabblovniciam, zahrali si štvorhru, niekoľko hier v herni a tiež zápas proti počítaču. Ani príchod polnoci nestopol ich hráčske nadšenie a pri písmenkách vydržali takmer do druhej.

Ľubo