Martin

15. januára 2011

Miesto :  Centrum voľného času Kamarát, Andreja Kmeťa 22, Martin
Čas : 
registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15
Organizátor :   Rasťo Michalka        michalka.rastislav@zsr.sk       0903 229 908
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 12.1. do 20:11. Potom bez záruky stola (nutnosť priniesť si kempingový stôl).
Strava :    1.  Kuracie na prírodnom so šampiňónovou omáčkou
                 2.  Zapekaná brokolica so syrovou omáčkou
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov a cestujúcich :  TU
Ubytovanie :  organizátor nezabezpečuje.
Záujemcovia si možnosti ubytovania môžu zistiť na stránke
http://www.infoturiec.sk alebo www.penzion-cierna-pani.sk

Systém hry :   šachové hodiny 2x22 minút  (po dohode so súperom je možná aj hra s 2-minútovými ťahmi)

Iné radosti :  Nehrajúci spolucestujúci budú mať možnosť využiť snehové podmienky okolitých lyžiarskych stredísk.

SIT :  Na turnaji budú riešiteľmi SIT naživo vylosované písmená do zásobníkov pre 5. kolo.

Heslo turnaja :  KÁRA TRÍME TRAKTÁT
Riešenia posielajte na adresu sit.scrabble@gmail.com do 14. januára do 20:00. Najrýchlejší dostane odmenu.
No a najrýchlejšou z 10 riešiteľov bola Mirka Janikovičová a vyhrala krásnu šálku.
Ba figu, šálku dostala za 2. miesto v turnaji. Heslo KAMARÁT  TRETÍKRÁT jej prinieslo obojstranný fotorámik.


1. miesto :  Miro Vaňo
2. miesto :  Mirka Janikovičová
3. miesto :  Peter Lámer



KRÍŽOVÁ TABUĽKA      KOLÁ             REKORDY     BINGÁ


Hrnčeky od Hrnčiara

Dve centrá voľného času hostili dva kvalifikačné turnaje v Scrabble v Považskej Bystrici a v Martine a na oba turnaje prišlo po dva tucty hráčov.

Hrnčeky od (primátora) Hrnčiara čakali v tretiu januárovú sobotu v martinskom CVČ Kamarát pre Víťaza, Hneď za víťazom a Ďalšieho za víťazom. Na úvod si cenu prevzala Mirka Janikovičová za najrýchlejšie poslanie hesla turnaja Kamarát tretíkrát. Bol to trochu chyták, lebo v CVČ Kamarát to bolo už po štvrtýkrát, ale tretíkrát v zime a po prvý raz s novým riaditeľom pánom Ristvejom. Aj keď teda v tento deň sa moc o zime nedalo rozprávať. A taktiež boli prvýkrát naživo vylosované písmena (celkovo 8) pre 5. kolo internetového turnaja. Potom nasledovalo odovzdanie pozdravov pre prítomných od neprítomných, ktorí však chcú byť prítomní na turnajoch. Najbližšie budú mať možnosť v Žiline 5. februára.

Víťazstvo obhajoval Miro Vaňo, ktorý tentoraz nezmeškal vlak a dorazil načas, na rozdiel od Považskej Bystrice, kam nedorazil vôbec. Že to s obhajobou myslí vážne, dokázal Brigit Staškovej výhrou skoro o 200 bodov. Michal Ivan sa dôkladne pripravuje na turnaje a ani prvý turnaj preňho so šachovými hodinami ho nezaskočil - porazil Samka Staška. Hviezdila Mirka Janikovičová, ktorá sa vybúrila na Mirovi Smatanovi. Zdenka Žákovičová vyhrala na odpisy nad Rasťom Michalkom, ktorý prvýkrát hral na domácom turnaji.

Vlado Frický po úvodnej prehre s Robom Staškom vyhral nad Evkou Zahradníkovou a taktiež vyhrala aj Evka Ďurechová s Erikou Tomkovou. Ivan Pastucha hral takú n(e)osobnú (101 bodov) hru proti Petrovi Lámerovi, ktorý naopak celkom osobne a bez predsudkov dal Ivanovi dve bingá.

Mirka Janikovičová išla ako píla, dala tretiu 500-vku v rade, teraz Jozefovi Porembovi a keďže sa aj Jozef snažil, dali spolu najviac na turnaji. 500-vkou sa blysol aj Samko Staško proti svojej babke Brigit (BB). Robo Staško to prehnal s časom, ktorý mu vyprchal z presýpacích šachových hodín a prehral na odpisy s Petrom Lámerom o 252 bodov.

V štvrtom kole sa stretli dvaja Horehronci a Peter Lámer to o 11 bodov nevytlačil proti tomu kroměřížskemu Horehroncovi Mirovi Vaňovi, ľúty súboj to bol. Mirka Janikovičová sa mierne krotila a len o 11 bodov minula štvrtú 500-vku. Pred odpismi bol stav súboju Frický – Pastucha 449:448, po odpise 448:449. Na šľaktrafenie. Turčania v Martine bojovali dvaja, Rasťo Michalka v štvrtom kole porazil Brigit Staškovú a Ivan Brodenec Mariánovi Kolenovi dal 588 a vyhral o 271 bodov, čím si pripísal dva rekordy na turnaji. No a na dvanástke sa v Martine od štvrtého kola usadil Marián Králik. Keď to nejde, tak to nejde a po obede v piatom kole prehral s Vilom Šnábelom na odpisy. Mirka Janikovičová vyhrala aj po piatykrát a Miro Vaňo pripravoval novú taktiku na obhajobu martinského víťazstva, lebo tá „bez prehry“ už bola nesplniteľná. Evka Ďurechová si opäť raz urobila radosť a výkrikom „Porazila som predsedu“ obšťastnila všetkých účastníkov. Naposledy takto bolo v Trnave 2008.

V šiestom kole zbavil čara Mirku Janikovičovú Daniel Brezovan o 9 bodov a všetko bolo zamotanejšie a otvorenejšie. Miro Vaňo porazil Michala Ivana a štvrtým 5-bodovým do partičky bol Jozef Poremba po výhre nad Slavom Kohútikom. Miro Smatana utrpel prehru o 3 body proti Rasťovi Michalkovi a v liptovskom derby Ivan Pastucha porazil Zdenku Žákovičovú.

Miro Vaňo porazil Jozefa Porembu o štyri body v siedmom kole a čakal, ako dopadnú zvyšní päťbodoví. Prehrala aj Mirka Janikovičová-Čarazbavená, aj Daniel Brezovan, a tak Miro obhájil víťazstvo v Martine. Mirka J-Č skončila druhá a jej posledný premožiteľ Peter Lámer sa vyšvihol na tretie miesto. Jozef Poremba bez zemiakov na zemiakovom mieste o skóre pred Ivanom vyhravším s Pastuchom. Až 6 hráči mali 5 výhier, zatiaľ čo 4 výhry iba 4. Bez výhry ostal len Marián Králik, dúfajme, že nabudúce sa mu bude dariť aspoň o výhru viac.

Posledné upratanie, odovzdanie cien a šťastnú cestu domov alebo na ďalšie akcie.

Vo februári teda v Žiline, v Martine zase niekedy nabudúce.

Rasťo