Partizánske

3. júla 2010

Miesto :  Základná škola na Malinovského ulici, sídlisko Šípok           Mapa      OnlineMapa
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15,  predpokladaný koniec o 16:30
Organizátor :   Erika Tomková         erika.tomkova@gmail.com        0905 773563
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 30.6. do 24:00
Štartovné :  členovia SSS a ČAS 8 eur, nečlenovia 10 eur, všetky deti do 15 rokov a dôchodcovia 8 eur.
V štartovnom je zahrnutý obed, občerstvenie (pagáčiky, chlebíčky), káva a nealkoholické nápoje.
Priebeh hry :  7 zápasov, 2 minúty na ťah  (po dohode oboch súperov možnosť hrať 2x20 minút).
Strava :
    1.  jedlo pre mäsožravcov
                 2.
  vegetariánsky obed
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov :  TU
Ubytovanie :  zabezpečí organizátor (treba napísať čo najskôr mejl).


Heslo turnaja :  PAPKÁ TRINÁSTY EKRAZIT
Riešenie poslalo 6 scrabblistov. Z nich až štyria nevedeli, že slovo piatykrát sa píše spolu.
Prvý, kto poslal správne heslo PARTIZÁNSKE PIATYKRÁT (resp. s prehodenými slovami), bol Ivan Pastucha a odniesol si fľašu slivovice. Jej pravidelné užívanie mu zabezpečí dlhý život, dobrú náladu a úspechy na turnajoch SSS.

1. miesto :  Peter Lámer
2. miesto :  Samko Staško
3. miesto :  Vierka Jambrichová


KRÍŽOVÁ TABUĽKA        KOLÁ         REKORDY      BINGÁ


Partizánske po piatykrát

     Na netradičnom mieste - na chodbe základnej školy - privítala organizátorka Erika 25 hráčov, ktorí prišli prvú júlovú sobotu na turnaj do Partizánskeho. Prvé kolo súbojov začalo trochu neskôr, pretože program Swiss Perfect odmietal zaradiť do losovania dodatočne pridaných hráčov. Slovko "perfect" v názve programu tam veru asi celkom nepatrí. Po novom nahodení všetkých mien sa už zápasy rozbehli a štvrťstovka scrabblistov, medzi ktorými nechýbali ani východniari, bojovala o diplomy, črepníkové kvety, tričká, bonboniéru a fľašu slivovice. Tú - ako sa píše vyššie - získal za správne vyriešenie hesla turnaja Ivan Pastucha. Mali sme možnosť zoznámiť sa aj s tromi nováčikmi: s manželmi Mojžišovými zo Zvolena a s Veronikou Pullmannovou z Bánoviec, ktorá organizátorom darovala vlastnoručne napísanú knihu Deti z orechovej škrupinky. Veľmi pekne ďakujeme.
     Cez prestávky sa hráči mohli občerstviť chladenými nápojmi, kávou, pagáčikmi a čajovým pečivom. Po štvrtom kole sa všetci presunuli do blízkej reštaurácie na obed, kde niekomu lepšie trávilo po čapovanom pivku, inému po kofole. Počas ďalších prestávok sa scrabblisti občerstvovali zmrzlinou, ktorú v správnej teplote udržiavala školská mraznička.

     Už od prvých kôl sa dalo tušiť, že na medailových miestach skončí niekto z množiny { Peťo Lámer, Vierka Jambrichová, Robo Soták, Ivan Pastucha  }. Darilo sa však i Samkovi Staškovi a Rasťovi Michalkovi. Vlastne až do posledného kola nebolo jasné, kto bude víťazom a nevykryštalizovalo sa to ani po výhre Samka Staška nad Peťom Lámerom. Obaja kandidáti na zlato mali po siedmom kole 6 výhier, 6 bodov, rovnakého Buchholza, takže o konečnom poradí mohlo rozhodnúť iba skóre. Ako ďalší hráči prinášali do "výpočtového strediska" svoje partiáre a do programu sa priebežne vkladali výsledky, poradie na prvých dvoch miestach sa neustále menilo. Raz sa víťazom javil Peťo, raz zase Samko. Napätie trvalo skutočne do poslednej chvíle. Až po nahodení výsledku posledného páru sme sa konečne dozvedeli, že Peťo Lámer sa stáva víťazom a Samka predbehol iba vďaka lepšiemu skóre. Tretia skončila Vierka Jambrichová s piatimi výhrami, štvrtý Rasťo Michalka a piaty Robo Soták taktiež s piatimi výhrami. Z nováčikov sa najlepšie darilo Janke Mojžišovej, ktorej prischlo 10. miesto.
     Okrem vyhodnotenia samotného kvalifikačného turnaja a odovzdania diplomov víťazom boli vyhodnotené aj rekordy turnaja. Za najvyšší počet bodov jednotlivca (570) si odmenu odniesol Peter Skalka, najvyššie spoločné skóre 954 bodov nahrali Mirka Janikovičová s Rasťom Michalkom a výhru najväčším rozdielom 316 bodov si neodpustil Roman Heriban proti Zdenke Žákovičovej. Najhodnotnejší prvý ťah za 92 bodov položil Peter Skalka a jedinú stovku na turnaji získal Peter Lámer za slovo opadávaš.
     Spomenúť treba aj husársky kúsok Vierky Jambrichovej, ktorej sa v hre proti Ivanovi Brodencovi podarilo dať 4 bingá spolu za 309 bodov. Najviac bíng na turnaji položil Samko Staško - až 9 kusov.

Ľubo