Bratislava

5. decembra 2009

Miesto :  reštaurácia BARI,  Kopčianska 82,  Bratislava - Petržalka
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15,  predpokladaný koniec o 16:30
Organizátor :    Maja Blašková      majka.blaskova@gmail.com       0918 625 518
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 4.12. do 12:00
Štartovné :  členovia SSS a ČAS 8 eur, nečlenovia 10 eur, všetky deti do 15 rokov a dôchodcovia 8 eur.
V štartovnom je zahrnutý obed, občerstvenie, káva a nealkoholické nápoje.
Priebeh hry :  7 zápasov,  2 minúty na ťah alebo 22 minút pre hráča (podľa dohody súperov)
Strava :
    1.  mäso
                 2.  bezmäsité jedlo
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov :  TU
Ubytovanie :  priamo v penzióne BARI

Po ukončení zápasov sa priamo v reštaurácii BARI pokračuje akciou RUSLANA III.  Prihlasujte sa aj na turnaj, aj na Ruslanu.


1. miesto :  Vierka Jambrichová
2. miesto :  Daniel Brezovan
3. miesto :  Marián Šimko


KRÍŽOVÁ TABUĽKA       KOLÁ         REKORDY      BINGÁ


Skrébl v Blávičke


Préd Mikulášikom zme sa zišli v Blávičke na drúhom túrnaji v Skrébl, né.

Teraz už vážne – nevážne. Meškajúceho predsedu čakali protivní fajčiari v mikulášskych čiapkach pred reštauráciou Raki v Petržalke. Keďže mal počítač so všetkými hráčmi – museli. Sorry.

20 hráčov došlo zo všade – aj z Košíc, aj nočákom, aj autom. Niektorí prišli pozrieť svoje rodiny na víkend a popri tom i zahrali Scrabble. Po vyše roku sa opäť ukázali aj Evka Ďurechová a Marián Šimko a využili poslednú možnosť na záchranu svojich Screlo. Prišli aj traja nováčikovia – Róbert Soták z Nitry, Zuzka a Miška Horvátovie zo Serede.

Nebýva tak často, aby sa v prvom kole stretli prvý a druhý z predchádzajúceho turnaja, dnes tam zasadli Peter Lámer a Jozef Poremba. Jozefa si ešte pamätáme, ako sa pýtal, či tam je niekto aj s horším Screlo ako je jeho, no a kde je dnes. I keď prvé kolo mu určite nevyšlo podľa predstáv, dal o 283 menej ako Peter. Marián Koleno dal tiež menej o 233 ako Rasťo Michalka, ale najmenej oproti súperovi dala Majka Slezáková – o 366 menej ako Marián Šimko, ktorý položil pre zmenu 607 bodov. A to zabudol ešte pripočítať 50 bodov za bingo. Niektoré rekordy hneď na úvod sme mali vybavené. Mišku Horvátovú až posledným ťahom vybavil Roman Heriban, naopak Zuzka vybavila Paľa Boroša skoro stovkou. Rasťo to okomentoval ako chybu, Paľo mu odkázal, že nech sa predvedie.

Rasťo teda dostal možnosť sa predviesť hneď v druhom kole, dopadol iba o čosi lepšie ako Paľo - prehral so Zuzkou menším rozdielom. Asi by sa mal konečne naučiť menej komentovať niektoré veci, lebo si to „šeredně vodskáče“. Evka Ďurechová nečakala dlho na svoju prvú výhru, Majka Slezáková neuspela zatiaľ ani v druhom kole.

Vierka Jambrichová zastavila v rozlete Petra Lámera v treťom kole. Svoju šnúrku stále ťahal Majo Šimko, Miro Vaňo sa stíhal diviť. Romanovi Heribanovi sa ešte pravdepodobne bude dlho snívať, ako na odpisoch vyhral o 6 bodov, pred odpismi ešte prehrával o 18. Do obeda svoju šnúrku ťahala aj organizátorka Majka Blašková, každý s ňou vyhral, aj Marián Koleno. Vierka strihla šnúrku Mariánovi Š. Prešovsko-košické derby vyhral Daniel Brezovan.

Horme sa na obed, kedy by detské porcie úplne postačovali – hubová polievka v bosniaku a mäsko na rôzne spôsoby s prílohami. Málokto to vybavil dočista.

Majka s Majkou uhrali remízu po obede, prvú po dlhom čase. A obe Majky už potom vo zvyšných zápasoch len vyhrali. Marián Š. sa opäť predviedol v tom svojom lepšom svetle – dĺžkovou za 126 určite rozhodlo zápas s Rasťom. Obe Horvátovie si túžili zahrať s Petrom Lámerom, ktorý ich nahovoril, aby došli. Miške sa podarilo zahrať si s Petrom a aj celým svojím osadenstvom ho potrápila, ale nevyhrala. Dve bingá spolu za 159 položil Paľo, vyhrával aj o 182. Proti väčšine hráčov by to stačilo, proti 90 % hráčov by stačilo. Vierka však medzi tých 90 % nepatrí. Prehral o 19.

Posledné ťahy rozhodujú.

Miro Vaňo ešte zamiešal poradie v predposlednom kole. Aj Daniel si zarobil na prípadný úspech v ďalšom výhodniarskom derby. Zuzka sa držala s reálnou šancou na jeden z pohárov od sponzora turnaja, firmy BW Fin. Daniel však prehral. Zuzka tiež. Ale vyhrala Vierka, aj Marián Š., Peter, Miro a napríklad aj Marián K.

O poradí rozhodovalo niekedy až skóre. Evka s radosťou prevzala cenu útechy za posledné miesto. Rasťovi sa podarilo vyhrať iba 2 zápasy. Ii keď mal aktívne skóre, nestačilo to na lepšie ako 17. miesto. Chrbty mu ukazovali obe Majky. Robo Soták pred turnajom poriadne nevedel, ako má držať pero a zapisovať výsledky, po turnaji sa tešil z 10. miesta a 4 výhier. Zuzka skončila na 8. mieste a Miška na 13. Z päťbodových bol piaty Peter Lámer. Tam, kde sa rozdávajú poháre, zámerne nevyhráva. Zemiačiky si do Kroměříža viezol Miro Vaňo. Určite je pre Mariána Š. tretie miesto úspech, povedal, že sa bude snažiť častejšie chodiť na turnaje. Možno sa mu zapáči utierať prach z cien a trofejí. Určité skúsenosti s týmto má iný Košičan, Daniel Brezovan, ktorý už jeden pohár za druhé miesto má, teraz má 2.

Pre Vierku to nikdy nie je otrepané, keď si môže prevziať trofej pre víťazku turnaja, už ich má približne xxx. Presné číslo si pozrite v Zlatej tabuľke.

Možnosť rozšíriť túto zbierku bude mať v januári v Martine, zatiaľ bez presného termínu.

Zajtra Mikuláš, Vianoce predo dvermi, upratovať, piecť a vôbec príprava na tento sviatok zaberie viac času ako inokedy, takže sa nám podarí stretnúť veľmi sťažka. V robotách sa budú blížiť uzávierky a závierky, vyhodnocovať rôzne štatistiky a iné zmysly a nezmysly. Takže hráme zväčša na herni, keď decká zalezú do postelí a neotravujú. Trénovať je potrebné.

A aj sa zabávať. Po turnaji pokračovala akcia Ruslana III., to je však už iná story.

Uvidíme sa v Martine v roku 2010, berte príbuzenstvo, nech sa idú lyžovať na Martinské hole, do Valčianskej doliny alebo do Vrátnej. Tých kaprov usadených v podkožných partiách bude potrebné nechať na svahoch. 

Rasťo Michalka