Stretnutie scrabblistov

Bratislava - 24. januára 2009


Na neľahkú úlohu sa podujala Majka (alias Ruslana), keď oslovila približne 500 hráčov scrabble na herna.net s cieľom zorganizovať stretnutie a vyjsť tak z anonymnej internetovej ulity. V reštaurácii Bari sa postupne stretlo 28 hráčov z celého Slovenska, od Košíc až po Záhorie, ktorí mali možnosť sa spoznať a spomenúť si na dávne i nedávne súboje. Po úvodnom slove, ktoré miesto pozývateľky Majky predniesol Daniel (alias elcampeon), sa všetci zúčastnení predstavili a pár vetami priblížili svoje osudy. Počas krátkeho čakania na večeru to podaktorí už nevydržali, zobrali hracie súpravy a začali „mastiť“.

Večera narobila svojim objemom podaktorým veľa problémov. Čo sa chute týka – výborná. Okrem toho sa na stole nachádzali chutné koláče, torta, pagáče a pitie (nealko v neobmedzenom množstve). Počas celého stretnutia sa o hudbu starali Martin a Majkin syn Janko. Títo dvaja mladíci ešte scrabble neprepadli – na ich šťastie. Scrabblovníc nebolo veľa a tak tí, čo sa k nim nedostali, si zahrali aj na internete (ako babkazdenka). Súboje prebiehali v dvojiciach, trojiciach a niekedy sa okolo jednej scrabblovnice tiesnilo aj desať hráčov a poradcov.

Diskutovalo sa, vysvetľovalo sa a pretriasali sa rôzne témy – nosnou témou však bola samotná hra scrabble. Rozoberali sa tvary slov, používanie slovníka a jeho aktualizácia, platnosť a neplatnosť výrazov a samozrejme prišli na pretras aj hráči, ktorí ostatným kazia chuť svojimi urážkami alebo nevhodným správaním.

Ako sa blížila polnoc, Majka všetkých vyzvala presunúť sa na tanečnú plochu a keďže čakal ešte polnočný guľáš (fajný, jemne pikantný), bolo potrebné nútenými pohybmi sem-tam pripomínajúce aj tanec urobiť si naň trocha miesta. Zábava sa plynule prehupla cez polnoc, ale domov utekali iba tí, ktorí museli k deťom alebo naopak, deti museli pre nich. Záver sa blížil spolu s prvým osobákom do Viedne. Poslední účastníci sa rozlúčili a išli do postelí.

Majka môže byť spokojná, pretože akcia sa jej vydarila a ľudia sa bavili. Gratulácia a standing ovation.

Resumé: opakovanie v máji?

Rasťo (alias micras)