Trnava

27. septembra 2008

Miesto :  Bistro Gurmán, Bulharská 44, Trnava            mapa
Čas :  registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15,  predpokladaný koniec o 16:30
Organizátor :   Peter Dobrodenka      dobrodenka@zoznam.sk      0907 917998
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 22.9. do 24:00
Štartovné :  členovia SSS a ČAS 250 Sk, nečlenovia 300 Sk, všetky deti do 15 rokov a dôchodcovia 250 Sk.
V štartovnom je zahrnutý obed, občerstvenie (pagáčiky, chlebíčky), káva a nealkoholické nápoje.
Priebeh hry :  7 zápasov, každý zápas trvá 40 minút
Strava :
    1.  hydinový rezeň
                 2.  vyprážaný karfiol, zemiaky
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov :  TU
Ubytovanie :  individuálne.

KRÍŽOVÁ TABUĽKA       REKORDY     BING
Á


     Už po desiaty raz sa priaznivci Scrabble stretli na kvalifikačnom turnaji, aby si vylepšili svoje bodové hodnotenie na 10. MS. 14 hráčov, opäť od východu po západ, meralo cestu do bistra Gurmán v Trnave, kam aj tento rok pozýval organizátor Peťo Dobrodenka. Screlové čelo bolo tentokrát čisto dámskou záležitosťou: Vierka Jambrichová, Mirka Janikovičová a Evka Zahradníková boli jediné so screlo viac ako 1800.

     Po úvodnom zoznámení sa s nováčikom Lukášom Sliškom bolo vylosova prvé kolo. Marián Šimko vyzvŕtal Vierku a vyhral o 8 bodov. Peťo pre zmenu nováčikovi Lukášovi naložil, čo vedel. V druhom kole sa na stole č. 1 stretli Kaja Nemčoková s Mirkou a tentokrát muziku tvrdila Kaja. Tretie kolo bolo najzaujímavejšie asi tým, že najmenší rozdiel bodov bol až 89 - málo vídané. V poslednom doobedňajšom kole sa stretli na jednotke neporazení Marián s Kristínkou Švrčkovou a Marián išiel k svojmu rezňu (alebo karfiolu) so štyrmi víťazstvami.
     Po obede nestihol Marián pretráviť a Evka mu priložila prvú prehru. Najhoršie obed asi trávila Kristínka, lebo sa jej už vôbec nedarilo nikoho poraziť. Pred siedmym kolom sa o víťazstvo ešte ruvali piati hráči. Najlepšie z nich vyšla Evka, ktorá pred záverečným odpočtom nahrala rovnaký počet ako jej protihráč Noro Lančarič, ale odpísala o 3 body menej. Záverečná kontrola možností, ktoré mohol eventuálne Noro zahrať, priniesla poznatok, že pri inej taktike mohol veru vyhrať.
Druhý skončil Marián a tretia Kaja, pre oboch to bola prvá bedňa. Nehovoriac o tom, že pre Mariána to bol iba piaty turnaj. Miro Smatana ostal tesne pod bedničkou. Ale aj tento mladík má svoj potenciál. Nepriazeň osudu sa poihrala s Norom, ktorý mal 5 výhier, víťazstvo nad Mariánom, tesnú prehru s Evkou a najhoršieho Buchholtza 5. miesto.
     Nováčik Lukáš nakoniec porazil dvoch protihráčov - Jozefa Porembu (0 víťazstiev) a Evku Ďurechovú. Tá sa najviac radovala zo svojho prvého ťahu v prvom kole - bingo za 90 predsedovi. Že vraj už len kvôli tomuto sa jej oplatilo merať cestu do Trnavy.
    
Doobeda si hráči pochutili na čerstvých koláčoch pripravovaných počas prvého kola a po obede zase na chlebíčkoch. Opäť vládla pohoda. Ďalšia by mala zavládnu na poslednom turnaji v Košiciach, kam pozýva Boris Peško. A budú sa rozdáva  posledné kvalifikačné body...

Rasťo Michalka