Martin

17. mája 2008

Miesto :  Centrum voľného času Kamarát, Andreja Kmeťa 22, Martin
Čas : 
registrácia od 8:30, začiatok turnaja o 9:15
Organizátor :   Rasťo Michalka        michalka.rastislav@zsr.sk       0903 229908
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do 15.5. do polnoci. Potom bez záruky stravy.
Strava :    1.  Mäso
                 2.  Bezmäsité jedlo
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov a cestujúcich :  TU
Ubytovanie :  organizátor nezabezpečuje. Záujemcovia si možnosti ubytovania môžu zistiť tu: http://www.infoturiec.sk/index.php?M=44&lang=sk

Systém hry bude ako doteraz, t.j. 2 minúty na ťah.

V prípade, že sa rozhodnete stráviť v Martine dlhší šas ako nevyhnutne potrebný na odohratie turnaja, odporúčam vám okrem okolitej prírody i múzeá, ktoré sú v tesnej blízkosti CVČ – Múzeum Martina Benku, Andreja Kmeťa, Národne múzeum. Oplatí sa navštíviť Slovenskú národnú knižnicu a Maticu slovenskú, prejsť sa po vynovenej Pešej zóne alebo sa nadýchať čerstvého vzduchu v Skanzene. Známe slovenské osobnosti snívajú svoj večný sen na Národnom cintoríne.
Večer sa pre zmenu môžete kultúrne vyžiť na predstavení Slovenského komorného divadla alebo niektorého z kín (možno už začne sezónu aj Amfiteáter), prípadne vyskákať na diskotékach.
 

1. heslo turnaja :  VRÁTIM  PRVÝ  TANKER
2. heslo turnaja :  OTEC  UBI  ROJE
Riešenia posielajte na adresu :  erika.tomkova@gmail.com


Pozvánka

Krížová tabuľka     Rekordy     Bingá


17. mája sa v Martine počas Dní mesta Martin uskutočnil V. kvalifikačný turnaj na 10. MS v Scrabble. 19 hráčov, z toho 1 nováčik, PRVÝKRÁT V MARTINE zviedli BOJE O TURIEC. Po prvýkrát si organizátor uplatnil právo nehrať a zobral isté body. Počet hráčov bol nepárny, a tak každý, kto hral s BYE-om mal možnosť vybehnúť do centra a pozorovať akcie, ktoré v tom čase bežali alebo sa prejsť po vynovenej Pešej zóne, ktorá je z Centra voľného času Kamarát - miesta turnaja - vzdialená necelé 3 minúty (to keď svieti červená na semaforoch).

Po úvodnom privítaní sa už rozbehli súboje nielen o vavríny a stupne víťazov, ale aj o 7., 13., 16. a 19. miesto, pre ktoré boli určené knižné publikácie o Martine a Slovensku. Do obednej prestávky, v štyroch kolách, sa neudiali žiadne prekvapenia. Po sýtom a chutnom obede sa na prvom stole stretli dovtedy neporazení hráči Vierka Jambrichová a Ivan Pastucha. Ivan vyhral a mal to pekne rozohrané na víťazstvo. V piatom kole sa až 6 zápasov skončilo menším rozdielom ako 30 bodov. V šiestom kole si najmladší z rodu Vernarských Tomáš posvietil na Ivana a zdramatizoval súboj o stupeň pre víťaza až do posledného kola. V poslednom kole si Vierka a Tomáš dali priamy súboj o prvé miesto s lepším výsledkom pre Vierku a Ivan musel naplno zabodovať s Evkou Zahradníkovou. To sa mu však nepodarilo.

Po druhýkrát v tomto roku tak zvíťazila Vierka Jambrichová, Ivan Pastucha konečne zabodoval na druhom mieste a Jarovi Vernarskému ostalo tretie miesto. Dvojkilovú zemiakovú medailu si z Martina odniesol Tomáš Vernarský a piate miesto obsadil do tretice Vernarský Michal. Najslabšieho Buchholza z päťbodových mala Evka Zahradníková na 6. mieste. Prvú knižnú publikáciu si za siedme miesto a 4 víťazstvá vybojoval Ivan Nosál, autor pozvánky na turnaj v Martine, a úzku dvojicu štvorbodových uzatváral Ivan Leitman. Traja Ivanovia v prvej osmičke. Šťastne – nešťastné, v tomto prípade ocenené trináste miesto získal Noro Lančarič a šestnáste Anna Skalková. Cenu útechy za devätnáste miesto si odniesol Jozef Druska. Nováčikovi turnaja Jozefovi Porembovi z Prešova sa podarilo vybojovať jedno víťazstvo práve s Jozefom Druskom.

Obe heslá turnaja uhádli traja hráči a získali knihy s tipmi na výlety po okolí: ako prvý ich poslal Martin Mozola, ktorý si pre cenu prišiel zo Žiliny; Ivan Pastucha ich zakomponoval do svojej prihlášky na turnaj; Jaro Vernarský ich poslal tesne pred turnajom, či motyka nevystrelí. I stalo sa tak. Zaujímavé je, že väčšina scrabblistov nenapísalo slovo PRVÝKRÁT správne, ale ako dve slová.

Poháre pre víťazov a knižné publikácie do turnaja venovalo mesto Martin na čele s primátorom Andrejom Hrnčiarom, ktorý sa v tento deň postavil i na čelo cyklistického pelotónu.

Počas „bojov o mARTin“ bola výborná, pohodová a príjemná turnajová atmosféra. Takúto atmosféru bude mať za povinnosť vytvoriť aj organizátor ďalšieho turnaja, ktorý bude 7. júna v Poprade.

 Rasťo Michalka