Krpáčovo

15. a 16. novembra 2008


Navigácia pre prístup autom od Banskej Bystrice aj zo smeru od Čertovice

Krpáčovo sa nachádza 40 km od Banskej Bystrice smerom na Brezno. Nemali by ste prehliadnuť križovatku v obci Podbrezová - časť Lopej, v smere od Banskej Bystrice je to tesne pred Podbrezovou. Po odbočení pokračujte stále po hlavnej ceste (cez obec Dolná Lehota) až na Krpáčovo. Od spomínanej križovatky sú všade smerové tabule, podľa ktorých sa na Krpáčovo dá ľahko trafiť.

Hotel Polianka sa nachádza pri Krpáčovskom jazere, v tesnej blízkosti v minulosti oveľa známejšieho hotela Junior. Po príchode na Krpáčovo miniete pri hostinci Kukučka prvú odbočku doprava - k hotelu Hydro, resp. UZPSR (Účelové zariadenie Prokuratúry SR). Druhá odbočka doprava je k hotelom Junior a Polianka. Tesne pred parkoviskom sa cesta rozdvojuje, doprava je k Polianke, doľava k Junioru. Ak si budete pozorne všímať smerové tabule na hotel Polianka, nemôžete tam netrafiť.

Všetkých dôrazne upozorňujeme, že hotel sa nachádza v Nízkych Tatrách, kde v tomto ročnom období nie je zriedkavé, že napadne z večera do rána aj 20 cm snehu. Nie je teda možné prísť sem na letných, ani na celoročných gumách, nutne sa vyžadujú zimné pneumatiky a tiež pribalenie reťazí do kufra (ak niekto nemá, nech sa snaží požičať si).