Detva

26. júla 2008

Miesto :  Hotel Detva, Záhradná 22             Mapa1     Mapa2
Čas :  registrácia od 8:15, začiatok turnaja o 9:00,  predpokladaný koniec o 16:30
Organizátor :   Jozef Krnáč       jozef.krnac@stonline.sk        0903 473758
Prihlasovanie :  mailom na adresu organizátora alebo telefonicky do stredy 23.7. do 24:00
Štartovné :  členovia SSS a ČAS 250 Sk, nečlenovia 300 Sk, všetky deti do 15 rokov a dôchodcovia 250 Sk.
V štartovnom je zahrnutý obed, občerstvenie (pagáčiky, chlebíčky), káva a nealkoholické nápoje.
Priebeh hry :  7 zápasov, každý zápas trvá 40 minút
Strava :
    1.  mäso
                 2.
  zelenina
Kto chce vegetariánsku stravu, nech to nezabudne uviesť. Ostatným sa objedná mäso.
Inštrukcie pre motoristov :  TU
Ubytovanie :  priamo v hoteli Detva
Voľný čas :  
nebude.

Heslo turnaja 1 :   POHOL  PÁČKU
Heslo turnaja 2 :   VLASTNIACI  SVEDKOVIA
Prví traja so správnym riešením budú odmenení polokošeľou.

Vylúštené heslá poslalo 5 hráčov. Správne riešenie malo byť :  HOLOPUPKÁČ (typický Detvanec) a DETVIANSKA SLIVOVICA.
Najrýchlejší boli Roman Heriban, Stano Torma a Ivan Pastucha. Jaro Vernarský našiel namiesto holopupkáča úsmevné riešenie HUP PO KOLÁČ. A možno sa mu aj nejaký ušiel.

KRÍŽ
OVÁ TABUĽKA           REKORDY      BINGÁ


Na ôsmom turnaji tohto roku, osemdesiatom screlovo-orientovanom, na Hanu a Annu, 2 týždne po narodení Emmy, sa pod Poľanou v Detve stretla 20 hráčov. Medzi nimi 4 najlepší podľa Scrella, 4 najlepší v historickej tabuľke (44 víťazstiev) a prví šiesti z posledných MS. Zároveň sa malo rozhodnúť o tom, kto si odnesie Pohár Slovenského trojvršia (body z turnajov v Prešove, Bratislave a Detve).

Po krátkom úvode a prípitkoch na malú Emmu Krnáčovú sa celá dvadsiatka posadila za stoly. Medzi nimi aj nováčik Lucia Drdošová, ktorá doteraz pôsobila na turnajoch ako rozhodkyňa.

V úvodnom kole sa Norovi Lančaričovi podarilo vybojovať remízu s Majstrom Michalom (MM) a druhý Noro (Gažík) poslal dole organizátora Jožka Krnáča. Hneď v úvodnom kole sa roztrhlo vrece so stovkami, ktorých bolo na turnaji celkovo osem. Avšak ani Renke, ani Zbynkovi nedopomohli k víťazstvu.

Lucia sa svojho prvého víťazstva dočkala  už v druhom kole proti Magde Gažíkovej. No a hore sa už začala formovať prešovsko-nitriansko-hrádocká skupina, od ktorej sa očakával súboj o najvyššie pozície.

V treťom kole najprv Noro L. položil svoju druhú osemdesiatku v prvom ťahu (presne 88 – najlepší prvý ťah na turnaji), potom Vierka Jambrichová položila Evke Zahradníkovej najhodnotnejší ťah na turnaji, no a Ivanovi Pastuchovi položil MM 3 bingá v súhrnnej hodnote 232 bodov.

V štvrtok kole, už po obede, sa stretli posledný dvaja majstri a Dada Bizoňová porazila MM. Renka Janovská dala okúsiť trpkosť jednobodovej prehry Ivanovi P.

Po piatok kole, kedy opäť neprehral Jaro V., sa zdalo byť už všetko jasné. Roman Heriban neveriacky krútil hlavou po prehre o 303 bodov práve s Jarom. V nitrianskom derby Dada porazila Vierku a v prešovskom rodinnom súboji mladší Tomáš porazil staršieho MM. A posledné 2 stovky turnaja položili Miro Smatana a Ivan P.

Ak som písal, že sa zdalo byť všetko jasné po piatom kole, tak Renka sa v šiestom išla posadiť k Jarovi na Jednotku a všetko ešte zdramatizovala. Tá výhra nad Jarov ju tešila asi najviac z celého turnaja. Posledný bez bodu Zbyněk so svojim hrošíkom vybojoval svoju výhru. Pred siedmym kolom sa na čele sformovala prešovsko-nitrianska štvorka, ktorá mala najväčšiu šancu na výhru – Jaro, Tomáš, Dada, Vierka.

Jaro vyhral a vyhral. Dada vyhrala a bola druhá. Vierka porazila Tomáša a odsunula ho na celkové 4. miesto. Už druhýkrát tohto roku pre neho. Vierka sa výhrou posunula na tretie miesto v turnaji. A piata skončila Renka, jediná, ktorá v Detve porazila Jara. Poradie z turnaja v Detve bolo také isté aj pre Pohár Slovenského trojvršia.

Jaro vytvoril zároveň nový rekord, keď nahral 3500 bodov, čo robí 500 bodov na zápas.

Záverečné zhodnotenie Jožka a osobná pozvánka na turnaj do LiptoHrádku od organizátorky Evky. Tam sa zároveň rozhodne o víťazovi Pohára Žilinského kraja (body z turnajov v Žiline, Martine, LiptoHrádku).

Príjemnú druhú polovicu prázdnin.

Rasťo