ScrabbLETO 1/2002, Liptovský Hrádok, 6. 7. 2002 - výsledky

Vážení a milí priaznivci SCRABBLE,

prvý z dvoch letných turnajov v Liptovskom Hrádku, ktorý zorganizovala Evka Zahradníková, mal okrem toho, že sme si veľmi dobre zahrali, aj veľký prínos týkajúci sa zveľadenia slovnej zásoby. Po druhej partii Evka Zahradníková (zrejme inšpirovaná úžasnou kombináciou písmen vo svojom zásobníku počas partií) navrhla pre letné turnaje organizované v Lipt. Hrádku názov ScrabbLETO. Všetci účastníci turnaja hlasovali za. A tak je nový názov turnaja na svete.

10 účastníkov turnaja hralo 9 zápasov každý s každým. Výsledky ScrabbLETA 1/2002 sú uvedené v priloženej tabuľke. Boje boli ťažké a najlepšie ich zvládla Vierka Jambrichová, aj keď rovnaký počet víťazstiev dosiahol aj v poradí druhý Peťo Modránszky. Rozhodol vzájomný zápas, podobne ako aj v prípade obsadenia 3. až 5. miesta. Tam sa zase tešila Evka Zahradníková a tými smutnými zostali Ivan Pastucha a Dadka Bizoňová.

Dámy z prvých piatich miest dosiahli úspech zrejme aj preto, lebo už v predvečer turnaja uprednostnili pred prehliadkou nočných krás horného Liptova miniturnaj v SCRABBLE.

Víťazka turnaja Vierka Jambrichová bola zároveň aj hlavnou, aj keď nie jedinou zo sponzorov, ktorí venovali ceny na turnaj. S ich láskavým prispením si každý z hráčov odnášal z turnaja milú pozornosť.